2020-07-02 13:53

Mai multe râuri din Bihor au depăşit cotele de atenţie în urma precipitaţiilor

 |  18:49
Mai multe râuri din Bihor au depăşit cotele de atenţie în urma precipitaţiilor

Cincirâuri care trec prin localităţile bihorene Hidişel, Holod, Tăşad, Barcău şiBistra au depăşit, în unele cazuri chiar şi cu 30 de centimetri, cotele deatenţie, în urma precipitaţiilor de miercuri din bazinele Barcău şi Craşna.

AdministraţiaBazinală de Apă (ABA) Crişuri a anunţat, joi, că în urma precipitaţiilor demiercuri pe bazinele Barcău şi Craşna a fost emisă o avertizare hidrologicăprivind depăşirea cotelor de atenţie pe câteva dintre râurile care trec prinlocalităţi bihorene.

Joidimineaţă, la ora 7.00, debitele a cinci râuri din judeţul Bihor depăşeaucotele de atenţie.

Potrivitdatelor ABA Crişuri, pe râul Topa, în localitatea Hidişel, s-a înregistrat odepăşire cu 35 de centimetri, pe râul Holod, în localitatea cu acelaşi nume,s-a înregistrat o depăşire de 24 de centimetri, pe râul Tăşad, în localitateaOşorhei, cota a fost depăşită cu şapte centimetri, pe râul Barcău, înlocalitatea Marghita, cota a fost mai mare cu 35 de centimetri, iar pe râulChiribiş, în localitatea Bistra, s-a înregistrat o depăşire de 29 decentimetri.

"Atingereacotelor de atenţie nu înseamnă inundarea vreunui obiectiv. În cazul în care seînregistrează creşteri ale debitelor există posibilitatea depăşirii cotele deinundaţie şi pericol. Doar atunci putem vorbi de inundaţii", a declaratdirectorul ABA Crişuri, Pasztor Sandor.

AdministraţiaBazinală de Apă (ABA) Crişuri supraveghează în continuare cotele râurilor dinjudeţ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz