2020-07-10 03:53

Mai multe schelete umane au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală

 |  13:01
Mai multe schelete umane au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală

Mai multe cavouri cu schelete umane au fost descoperite în PiaţaUniversităţii din Capitală, în timpul săpăturilor la parcarea subterană ceurmează să fie construită pe locul unde erau amplasate statuile lui MihaiViteazul, Spiru Haret, Mircea Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr.

Muncitorii care lucrează la parcareasubterană au descoperit în timpul săpăturilor schelete umane, lucrările fiindîntrerupte, sâmbătă, pentru ca acestea să fie analizate.

Directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, BogdanHreapcă, a plecat la Universitate pentru a vedea despre ce este vorba.

Săptămâna trecută au fost descoperite în aceeaşi zonă structuri de zidşi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX.

Cercetarea arheologică preventivă din zona Universităţii a scos laiveală, pentru început, structuri de zid şi două conducte apă din secoleleXVIII-XIX, declara, în 18 noiembrie, pentru MEDIAFAX, adjunctul şefului deşantier, Andrei Măgureanu.

Directorul Direcţiei de Investiţii a municipalităţii, Bogdan Hreapcă,declara, în 19 noiembrie, că în a zecea zi de lucrări la şantierul de la PiaţaUniversităţii pentru construire parcării subterane s-au întâlnit reprezentanţiicomisei Primariei şi ai comisiei de arheologi, concluzia fiind că nu se puneproblema ca în perimetrul respectiv să nu fie executată parcarea.

"Singura problemă legată de cercetarea arheologică din zonă ar vizamici posibile modificări ale proiectului. Nu se pune problema imposibilităţiide a executa în perimetrul respectiv a parcării subterane", a spusHreapcă, ca o concluzie a întâlnirii comisiilor primăriei şi arheologilor.

Municipalitatea vrea să construiască la Piaţa Universităţii, în zonaunde au fost statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu şiGheorghe Lazăr, o parcare subterană.

Pentru parcajul de la Universitate a fost încheiat un contract deconcesiune a lucrărilor publice cu consorţiul de firme Inter Parking HispaniaSA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA, urmând săfie realizate aproximativ 400 de locuri de parcare.

Cele patru statui au fost mutate pe perioada lucrărilor în Parcul Izvor,unde vor rămâne până când lucrările la parcare "vor intra însubteran", urmând să fie apoi reaşezate pe locurile iniţiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-12

Mai multe imagini:
Mai multe schelete umane au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală
zoom
Parerea ta...

TEODOR
28 Noi 2010

Arheologii isi vor face treaba,iar lucrarile de la parcare vor continua!Nu se putea ca Oprescu si bucurestenii sa aiba atata ghinion!Parcarea este foarte necesara,si se va face!
ANDREIT
29 Noi 2010

se stia ca acolo au fost 2 biserici, e logic sa existe si un cimitir, arheologii vor examina osemintele, iar construirea parcarii va merge inainte si va fi finalizata la termen, asa cum ne-a obisnuit Oprescu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz