2020-02-28 12:27

Mama unui bebeluş mort la Giuleşti: Nimic nu repară răul făcut, nu mai am încredere să nasc în ţară

 |  20:18
Mama unui bebeluş mort la Giuleşti: Nimic nu repară răul făcut, nu mai am încredere să nasc în ţară

MihaelaDamian, mama unui bebeluş mort în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, adeclarat, miercuri, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, cănimic nu va repara răul făcut, precizând că în urma celor întâmplate nu mai areîncredere să mai nască într-o maternitate din România.

Ea a spus cădacă nu se producea incendiul, ar fi fost mulţumită de serviciile medicale dela Maternitatea Giuleşti.

Întrebatădacă o ajută cu ceva faptul că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi pentru tragedia dela Maternitatea Giuleşti, Mihaela Damian a spus că nu a cunoscut-o pe asistentaFlorentina Cîrstea, pentru că bebeluşul său a fost dus în Secţia de TerapieIntensivă Nou-Născuţi cu două ore înainte de incendiu.

Ea aprecizat că nimic nu poate să repare răul făcut şi că nu crede că se vaconstitui parte civilă în proces.

MihaelaDamian a mai arătat că nu mai are încredre în sistemul de sănătate şi nu maipoate să mai nască într-o maternitate din România.

Anchetatoriiau stabilit că moartea nou-născutului Damian a fost violentă, fiind cauzată deo intoxicaţie acută cu fum. Bebeluşul avea arsuri termice de gradele II şi IIIpe circa 75 la sută din suprafaţa corporală, "prin expunerea la atmosferăsupraîncălzită". În afara arsurilor termice nu s-au constatat alte leziunitraumatice. Decesul a survenit în 16 august.

"Acestnou-născut, neînregistrat la starea civilă, a fost identificat prin comparareaprofilului genetic cu profilul genetic al părinţilor, stabilindu-se că părinţiibiologici sunt Yilmaz Ali Riza şi Damian Mihaela", au stabilitanchetatorii.

Cincibebeluş au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi,printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul"Grigore Alexandrescu".

Cei nouăpărinţi ai bebeluşilor au fost citaţi, miercuri, la Secţia de Urmărire Penalăşi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiepentru a da detalii în legătură cu tragedia produsă în 16 august, dar şi pentruformalităţi procedurale, respectiv dacă se constituie sau nu părţi civile îndosar şi, eventual, cu ce sume, au informat, miercuri, surse judiciare.

Totodată, şialţi angajaţi de la Maternitata Giuleşti au fost convocaţi de Parchet pentruaudieri. Printre cei audiaţi de procurori sunt fostul manager al MaternităţiiGiuleşti, Bogdan Marinescu, şi directorul interimar, Victoria Nicolau.

În acest caza fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, de la MaternitateaGiuleşti. Procurorii susţin în propunerea de arestare preventivă că asistentaFlorentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsatnesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi afost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Din acteleaflate la dosar, spune acuzarea, rezultă că, la momentul produceriiincendiului, la salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi era de serviciuFlorentina Cîrstea – asistent medical, care, conform menţiunilor din fişapostului, avea obligaţia supravegherii permanente a nou-născuţilor aflaţi înacel salon, susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivăînaintată instanţei.

"Astfel,la data de 16 august, la ora 18.24, Florentina Daniela Cîrstea a părăsitsalonul de terapie intensivă nou-născuţi şi a intrat în salonul de cezariene,acolo unde se afla martora Daniela Mihăescu. Ulterior, inculpata a ieşit dinsalonul de cezariene şi a intrat în toaleta situată vizavi. După aproximativ unminut, a ieşit din toaletă şi a revenit în salonul de cezariene, mergând prinuşa comună în salonul de nou-născuţi, unde a discutat cu martora ClemenţaFlorea (în acest interval de timp martora Daniela Mihăescu părăsise salonul decezariene întrucât fusese chemată să asiste la o naştere prin cezariană laetajul 1). În timp ce inculpata discuta cu martora Clemenţa Florea, incendiul afost constatat de către martora Maria Bulacu, medic rezident, care a sesizatsistemul cu număr unic de urgenţă 112. Ulterior, inculpata, alarmată deţipetele care se auzeau, a ieşit şi ea pe hol prin uşa salonului decezariene", se arată în documentul citat.

InstanţaJudecătoriei Sector 6 a arestat-o pe asistentă sub acuzaţia de ucidere dinculptă şi vătămare corporală din culpă, fiind emis un mandat pentru 29 de zile.Asistenta a formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine