2020-02-17 14:11

MApN şi-a făcut Serviciu Medical de Urgenţă (SMMU), destinat militarilor aflaţi în misiune în ţară

 |  15:55
MApN şi-a făcut Serviciu Medical de Urgenţă (SMMU), destinat militarilor aflaţi în misiune în ţară

MinisterulApărării a înfiinţat Serviciul Medical Militar de Urgenţă (SMMU), care este ostructură specializată în anunţarea rapidă, intervenţia, acordarea primuluiajutor calificat la faţa locului, transportul şi asistenţa medicală de urgenţăpentru personalul MApN aflat în misiune în ţară.

ServiciulMedical Militar de Urgenţă a fost înfiinţat prin ordin al ministrului apărăriinaţionale, pentru a răspunde unei necesităţi reale de realizare şi funcţionarea unei structuri specializate în anunţarea rapidă, intervenţia, acordareaprimului ajutor calificat la faţa locului, transportul şi asistenţa medicală deurgenţă pentru personalul MApN aflat în misiune pe teritoriul naţional şi înmarea liberă în limita razei tactice de acţiune a navelor militare.

SMMU va fiinterconectat la sistemul naţional medical de urgenţă, putând fi alertatinclusiv prin apelarea numărului unic de apel de urgenţă 112.

Concepţia derealizare a SMMU prevede mai multe etape care urmează să fie implementate pânăîn luna mai 2011. În prima etapă, au fost asigurate două elicoptere IAR-330 înconfiguraţie MEDEVAC, un avion AN-26 capabil să execute misiuni de evacuareaeromedicală, o ambulanţă şi două echipe medicale de urgenţă, precum şiUnitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Universitar de UrgenţăMilitar Central.

Pentruatingerea capacităţii operaţionale proiectate, mijloacele SMMU se vor completaprogresiv cu alte elicoptere echipate în configuraţie MEDEVAC, ambulanţe şiechipe de specialişti, iar în final se vor constitui şi vor fi acreditateCompartimentele de Primiri Urgenţe în cadrul tuturor spitalelor din reţeauasanitară proprie a MApN.

Fondurilenecesare derulării proiectului vor fi asigurate din bugetul MApN.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine