2020-06-04 08:56

Marko Bela după întâlnirea de la Palatul Victoria: “Băsescu şi Boc au reafirmat decizia de a avea rapid o lege a educaţiei nouă”

 |  14:50
Marko Bela după întâlnirea de la Palatul Victoria: “Băsescu şi Boc au reafirmat decizia de a avea rapid o lege a educaţiei nouă”

Liderul UDMR,vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, că, în discuţiile de la Guvern,preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc şi-au reafirmat decizia de afi adoptată cât mai rapid o lege a educaţiei nouă, care să aducă reformă îndomeniu.

Marko Bela asusţinut că discuţia cu şeful statului şi primul-ministru a vizat posibilelesoluţii ale situaţiei create prin decizia CC, la care se aşteaptă motivarea.

Liderul UDMR amai spus că, în acest moment, coaliţia de guvernare nu funcţionează cum artrebui.

"Ori reuşimsă refacem soliditatea şi coeziunea coaliţiei, ori atunci (...) din punctul devedere al UDMR se pune inclusiv problema prezenţei în această coaliţie. Dar, înacest moment, afirm încă o dată că menirea noastră ar fi să încercăm să refacemaceastă solidaritate", a mai spus Marko Bela.

Întrebat dacăpoate menţiona termene concrete până la care s-ar putea adopta legea educaţiei,Marko a subliniat că nu există aşa ceva şi că deocamdată există "oproblemă foarte serioasă de funcţionare" a coaliţiei în Senat.

"Aţi văzutşi dumneavoastră ce se întâmplă: deci, preşedintele Comisiei de învăţământ,membru, senator al Partidului Democrat Liberal, fost ministru, în modiresponsabil sărbătoreşte împreună cu cei din opoziţie respingerea angajăriirăspunderii Guvernului", a comentat liderul Uniunii.

El a adăugat cătimp de mai mult de patru luni senatorul Hărdău nu a reuşit, ca preşedinte alComisiei de învăţământ din Senat, să accelereze adoptarea acestei legi,împingând practic Guvernul la asumarea răspunderii.

"Şi după ceinclusiv domnul senator şi unii colegi din Comisa de învăţământ ne-au împins laaceastă decizie, după aceea tot domnul senator şi alţii din Senat sărbătorescrespingerea angajării răspunderii", a spus Marko.

PreşedinteleTraian Băsescu a avut, joi, o discuţie de peste două ore cu premierul Emil Bocşi liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, privind decizia CC privind asumarearăspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

După plecare dela Guvern, preşedintele Băsescu a declarat, într-o emisiune la RRA, că doaraparent cel mai supărat în legătură cu situaţia Legii educaţiei este UDMR,menţionând că şi el este necăjit că se tergiversează adoptarea acestui actnormativ.

Senatorul UDMRFrunda Gyorgy a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că, "în modlogic", unul dintre reprezentanţii PDL sau al Preşedinţiei la CC a deciscă asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei este neconstituţională şică el nu vede motive reale pentru ca Uniunea să rămână la guvernare în acestecondiţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine