2019-10-14 08:52

Marko: Guvernul ia greu deciziile, sunt multe tergiversări, dar UDMR nu părăseşte coaliţia

 |  11:22

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, spune că este nemulţumit căGuvernul ia deciziile greu, cu "multe ezitări şi tergiversări", darcă Uniunea nu are intenţia de a părăsi coaliţia.

Marko Bela a declarat miercuriîntr-o conferinţă de presă susţinută la UDMR Arad că Uniunea nu are"niciun interes pentru litigii, conflicte, disfuncţionalităţi încoaliţie".

"Sigur că şi pe noi ne nemulţumeşte că deciziile se iau greu,Guvernul are multe ezitări şi tergiversări. De aceea, nu ne strică o criticădin partea opoziţiei, care să ne ajute să facem treaba mai repede", a spusMarko Bela.

Întrebat dacă UDMR are în vedere alte formule de guvernare, Marko Bela aspus că, în orice alt guvern, Uniunea ar face "acelaşi lucru".

"Se speculează foarte mult intenţiile noastre. Propuneri să ieşimdin coaliţie nu am primit în UDMR, cu o singură excepţie, domnul Frunda. E ovoce singulară, e adevărat că e importantă, dar alte propuneri nu există. De cesă plecăm din acest guvern în altul şi să facem acelaşi lucru?", s-aîntrebat vicepremierul.

Marko Bela a afirmat că ar fi preferat ca în această perioadă dedificultăţi economice UDMR să se regăsească în opoziţie.

"Şi mie mi-ar plăcea să fiu în opoziţie în această perioadă, dardacă am ales guvernarea trebuie să ne asumăm şi dificultăţile", a spusMarko Bela.

El a menţionat că UDMR şi coaliţia guvernamentală şi-au stabilitpriorităţile pentru această toamnă şi se acţionează pentru îndeplinirea lor.

"Vrem să impunem o stabilitate în funcţionarea coaliţiei şi aGuvernului. Priorităţile se referă în continuare la problemele economice,stimularea economiei (…) Adoptarea Legii educaţiei este un deziderat primordialpentru această perioadă. E important domeniul pentru că vom reuşi să impunem odescentralizare şi o reformă profundă, cu impact asupra tuturor domeniilorvieţii publice", a spus vicepremierul.

Marko Bela participă, la Arad,la manifestări comemorative dedicate celor 13 generali maghiari ucişi în 6octombrie 1849.

Premierul Emil Boc declara luni că , despre care a spus că este solidă şi capabilă să-şirespecte angajamentele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray