2020-02-26 19:31

Măsuri anti-caniculă pentru deţinuţi: uşi deschise, sport, duşuri şi băuturi răcoritoare

 |  13:33
Măsuri anti-caniculă pentru deţinuţi: uşi deschise, sport, duşuri şi băuturi răcoritoare

Conducerea Administraţiei Naţionalea Penitenciarelor a dispus măsuri pentru diminuarea disconfortului creat decaniculă, în închisori, printre acestea fiind stabilirea unui program continuude aerisire a camerelor şi lăsarea uşilor acestora deschise, prin rotaţie,fiind asigurate doar cu grilaje.

Măsurile au fost luate în scopuldiminuării stării de disconfort în rândul deţinuţilor, precum şi al reduceriiriscului apariţiei unor eventuale focare de infecţie pe secţiile de deţinere,informează, sâmbătă, ANP.

Printre aceste măsuri se află stabilirea unui program continuude aerisire şi ventilaţie a camerelor de deţinere şi a spaţiilor închise undese desfăşoară activităţi cu persoane private de libertate. Uşile camerelor de deţinere vor fi lăsatedeschise, prin rotaţie, fiind asigurate doar cu grilajele metalice.

Timpul activităţilor sportive şi deplimbare desfăşurate în aer liber va fi crescut,cu evitarea perioadei de maximă intensitate solară, iar programul de muncă va fi redus, cu asigurarea echipamentului deprotecţie, duşuri şi 2-4 litriapă/persoană.

Administraţiile penitenciarelor vor pune la dispoziţia celoraflaţi în custodie, permanent, apă, atât pentru consum, cât şi pentru igienă şise vor asigura că sunt respectate condiţiile igienico-sanitare referitoare ladepozitarea alimentelor, prepararea, transportul şi servirea hranei.

De asemenea, administraţiile penitenciarelor vor facedemersuri pentru a asigura prin punctele comerciale din incinta unităţilorpenitenciare a unei cantităţi suficiente de apă minerală şi băuturirăcoritoare.

Periodic va fi făcut controlulbacteriologic al apei potabile.

Personalul cu atribuţii pe linia prevenirii şi stingeriiincendiilor va fi reinstruit.

Directorii unităţilor penitenciare au fost încurajaţi săanalizeze şi să stabilească şi alte măsuri pentru a atenua, atât cât se poate,efectele acestei perioade caniculare tocmai pentru a menţine, atât pentrupersoanele private de libertate, cât şi pentru personalul instituţiei, condiţiide detenţie şi de muncă optime.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-11Parerea ta...

ELLA2010
14 Aug 2010

statul cheltuieste lunar pt un parazit detinut 25 de milioane lei vechi, in timp ce un profesor primeste salariu de 700 ron. aproape ca iti doresti sa fii bagat in seama ca si un detinut... asta e masura pervertirii perceptiei normale - politice, sociale, morale etc. o tara a detinutilor intretinuti boiereste si a dscalilor muritori de foame. rusine, basescu, boc si tot neamul vostru de ucigasi ai acestei tari. sper ca blestemele atator romani chinuiti sa va ajunga pe voi si pe toti ai vostri!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine