2020-02-25 09:24

Maternitatea Giuleşti a reluat internările, blocul operator şi secţia ATI prematuri se deschid marţi

 |  13:12
Maternitatea Giuleşti a reluat internările, blocul operator şi secţia ATI prematuri se deschid marţi

MaternitateaGiuleşti a reluat internările, începând de luni la prânz, fiind amânată pentruo zi redeschiderea secţiei de anestezie terapie intensivă nou născuţi prematurşi a blocului operator, a declarat directorul general ASSMB, Marius Savu.

Directorulgeneral al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)a precizat că pentru unitatea de terapie intensivă şi blocul operator sunt aşteptaterezultatele de laborator. În schimb, pentru celelalte secţii maternitatea afost deschisă.

"Potfi făcute internări, investigaţii de laborator, dar încă nu operaţii decezariană şi internări în secţia de anestezie terapie intensivă", a arătatdirectorul.

Serviciulde Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost informat încă de săptămânatrecută de Direcţia de Sănătate Publică a Capitalei şi de ASSMB despre faptulcă, începând de luni, în Maternitatea Giuleşti vor fi reluate internările.

Primarulgeneral, Sorin Oprescu, a vizitat, duminică, Maternitatea Giuleşti, el spunândcă lucrările de renovare au fost terminate, iar constructorul s-a încadrat întermenul promis.

Oprescua precizat că s-au montat detectoare de fum şi supraveghere video doar laSecţia terapie intensivă prematuri, care a fost renovată, pentru că în restulsaloanelor nu a fost nevoie, fiind aşezate în aşa fel încât, prin prezenţabolnavilor, există supraveghere permanentă.

ProfesorulBogdan Marinescu, fost manager al Maternităţii Giuleşti, a declarat, căMaternităţii Giuleşti i-au fost donate două incubatoare şi că vor mai fiprimite, prin donaţie, două ventilatoare, echipamente ce vor fi completate cucel aduse de primărie.

Marinescua afirmat că, în prezent, spitalul va face faţă cazurilor care vor apărea, însănu va putea primi paciente din toată ţara.

PrimarulSorin Oprescu a adăugat că la maternitate sunt în total 38 de asistente, câtedouă pe tură, edilul apreciind că acest număr este suficient.

MaternitateaGiuleşti a fost închisă în urma incendiului care a izbucnit în 16 august, laSecţia de terapie intensivă prematuri.

Înurma acestei tragedii, şase bebeluşi au murit, iar cinci au supravieţuit, fiindtransportaţi pentru tratament la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doidintre bebeluşi au fost externaţi săptămâna trecută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine