2020-08-07 22:10

MECTS: Activitatea şcolilor din 9 judeţe afectată de condiţiile meteorologice

 |  15:44
MECTS: Activitatea şcolilor din 9 judeţe afectată de condiţiile meteorologice

Activitatea unităţilor şcolare din 9 judeţe este afectată de condiţiile meteorologice, numărul elevilor şi preşcolarilor aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile fiind de 31.341, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene miercuri, până la ora 13,00.

Potrivit unui comunicat al MECTS remis Agerpres, în 33 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal.

"Cele mai multe unităţi de învăţământ în care cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile sunt în judeţul Brăila (49). Alte două judeţe au raportat suspendarea activităţii şcolare în 19 unităţi de învăţământ (Galaţi), respectiv 11 (Timiş). În celelalte 6 judeţe (Neamţ, Buzău, Prahova, Iaşi, Botoşani şi Vaslui) se înregistrează între două şi opt şcoli în care nu se susţin ore la clasă. În total, în cele 9 judeţe menţionate mai sus, 111 unităţi de învăţământ şi-au suspendat funcţionarea astăzi, 12 decembrie", se arată în comunicatul de presă.

MECTS precizează că inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ acolo unde condiţiile meteorologice improprii o impun.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz