2020-02-26 19:34

Medic «Gr.Alexandrescu»: Starea celor şase bebeluşi este stabilă, prognosticul rămâne rezervat

 |  18:11
Medic «Gr.Alexandrescu»: Starea celor şase bebeluşi este stabilă, prognosticul rămâne rezervat

Starea celor şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Giuleşti, internaţiîn Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului "GrigoreAlexandrescu" este staţionară, deocamdată nefiind semne de îngrijorare,dar prognosticul rămâne rezervat, a declarat, sâmbătă, medicul RalucaAlexandru.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" dinCapitală, Raluca Alexandru, a precizat că unul din cei şase bebeluşi, care arearsuri extensive şi de căi respiratorii, rămâne în continuare în stare gravă,intubat şi dependent de ventilaţie mecanică.

În cazul celorlalţi cinci bebeluşi, printre care două perechi de gemeni- băieţei şi un băieţel şi o fetiţă -, nu au intervenit modificări în starealor de sănătate în ultimele 24 de ore.

Medicul Raluca Alexandru a mai spus că cei şase bebeluşi nu au ieşit dinstarea de şoc, dar se poate spune că dacă ei au rezistat mai mult timp, şanselelor de supravieţuire sunt mai mari.

Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi generalinterdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţialeziunilor locale este favorabilă.

în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie IntensivăNou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având problemecardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi. Încă un bebeluş a murit, înnoaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "GrigoreAlexandrescu". Şase bebeluşi sunt internaţi de luni seară la Spitalul"Grigore Alexandrescu", unde au fost duşi imediat după explozia de laMaternitatea Giuleşti.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă subaspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporalăgravă din culpă.

până lafinalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general al Capitalei,Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demitereaechipei manageriale a unităţii sanitare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine