2020-07-03 14:44

Medic grec, reţinut după ce a aruncat un pantof în direcţia premierului elen

 |  13:04
Medic grec, reţinut după ce a aruncat un pantof în direcţia premierului elen

Unmedic în vârstă de 49 de ani a fost reţinut sâmbătă la Atena după ce a aruncatun pantof în direcţia premierului elen Giorgios Papandreou, în semn de protestfaţă de măsurile de austeritate impuse de guvern.

Premierulnu a fost lovit de pantof, însă bărbatul, identificat drept radiologul StergiosPravazeris, a fost reţinut, împreună cu fiica sa în vârstă de 15 ani şi de unbărbat care îi însoţea. Poliţia a precizat că toţi cei trei au fost eliberaţiîn scurt timp.

Pravazerisa declarat pentru presa elenă că este membru al Frontului Patriotic (PAM), ungrup de activişti fondat recent, pentru a protesta faţă de politicileguvernului.

PAM"cere poporului grec să-şi exprime dezacordul prin aruncarea pantofilorvechi pe traseul prim-ministrului, între aeroport şi Târgul internaţional dinSalonic", conform site-ului Internet al grupului.

Pravazerisa descris incidentul drept "un act politic împotriva măsurilor deausteritate ale guvernului" şi a avertizat că "vor urma multealtele".

Incidentula avut loc la Salonic, unde Papandreou a participat la deschiderea Târguluiinternaţional şi a susţinut un discurs privind viitorul economiei naţionale, întimp ce sindicatele au organizat o demonstraţie pentru a protesta faţă depolitica de austeritate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz