2020-08-09 12:54

Medicii anunţă că Adrian Păunescu a mai suferit stopuri cardiace, iar starea sa este foarte gravă

 |  17:50
Medicii anunţă că Adrian Păunescu a mai suferit stopuri cardiace, iar starea sa este foarte gravă

Adrian Păunescuse află în stare "extrem de gravă", potrivit medicilor SpitaluluiFloreasca din Bucureşti, poetul mai suferind stopuri cardiace.

Doctorul ŞerbanBrădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a SpitaluluiFloreasca, într-o declaraţie de presă de joi, la ora 17.00, a spus că stareapoetului este "extrem de gravă", "mai având nişte stopuri",iar lui Adrian Păunescu depăşeşte resursele terapeutice ale unităţii.

"Nu ştiucum mai putem face faţă în continuare situaţiei", a afirmat Brădişteanu.

Doctorul ŞerbanBrădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a SpitaluluiFloreasca, informa, joi dimineaţa, că Adrian Păunescu a trecut cu bine noaptea,starea lui fiind atunci staţionară, iar pacientul era în continuare conectat laaparate pentru susţinerea funcţiilor cardiace şi respiratorii.

Medicul adăugacă poetul primeşte transfuzii de sânge.

Poetul esteinternat din 26 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având problemecardiace, renale şi hepatice.

Starea acestuias-a agravat în noaptea de marţi spre miercuri, poetul fiind resuscitat, după ceinima i s-a oprit.

Inima lui AdrianPăunescu a repornit, fiind susţinută şi de aparate prin care este drenatsângele, starea pacientului fiind în continuare gravă, a declarat, miercuri,pentru MEDIAFAX, Şerban Brădiştenau, şeful Clinicii de Cardiologie a SpitaluluiFloreasca, unde este internat poetul.

Medicul aexplicat că inima a început să bată, în urma manevrelor de resuscitare şi căeste asistată de aparate prin care se drenează sângele venos şi, respectiv, sereintroduce sângele arterial.

Brădişeanu aarătat că manevrele de resuscitare a lui Păunescu au fost"laborioase" şi că starea pacientului este în continuare gravă,prognosticul fiind rezervat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz