2019-08-20 17:32

Medicii de familie nu renunţă la protest. Nu semnează noile contracte, ci doar depun dosarele

 |  12:48
Medicii de familie nu renunţă la protest. Nu semnează noile contracte, ci doar depun dosarele

Reprezentanţii medicilor de familie precizează că nus-a pus problema semnării noilor contracte, ci a disponibilităţii de a facilitaprocesul de contractare după ce vor încheia protestul, în sensul de a depunedosarele fără cererea de contractare sau cu cererea nesemnată, pentru a evitaaglomeraţia.

"În niciun caz nu s-a pus problemasemnării contractelor. S-a pus problema să ne manifestăm disponibilitatea de afacilita procesul de contractare după încheierea protestului,în sensul de a depune dosarele fără cererea de contractare sau cu cerereanesemnată, pentru a evita aglomeraţia de la casele de asigurări", se aratăîntr-un comunicat de presă transmis, joi, de Societatea Naţională de MedicinaFamiliei/Medicină Generală şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor deFamilie, semnat de preşedinţii celor două organizaţii profesionale, RodicaTănăsescu şi Doina Mihăilă.

Potrivitacestora, nu se pune problema ca medicii de familie să renunţe la un protestcare durează de zile întregi fără nicio rezolvare.

"Medicii de familie nu renunţă laprotest şi nu vor semna actele adiţionale la noul contract cadru pe 2011-2012.Toate solicitările anunţate după întâlnirea cu Ministrul Sănătăţii şipreşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) rămân valabile.Începând de astăzi, 9 iunie, ne-am manifestat disponibilitatea de a recomandacolegilor să depună doar mapele de contractare. Acest lucru nu înseamnă că vomsemna actele adiţionale sau contractele. Mapele conţin doar actele necesarecontractării serviciilor şi prin depunerea lor ne aratăm disponibilitateasoluţionării conflictului, însă nu renunţăm la protest. Reiterăm cele afirmateieri, că începând de săptămâna viitoare, marţi 14 iunie, toate serviciileoferite pacienţilor în cabinetele medicilor de familie vor fi taxate",susţin cele două organizaţii profesionale.

PreşedintelePatronatului Medicilor de Familie a spus că negocierile privind prevederilenoilor acte normative vor continua în perioada următoare şi speră că vor figăsite soluţii.

Mihăilăa precizat că medicii de familie au decis să semneze contractele pe 2011 pentrucă pacienţii nu au nicio vină. "Le mulţumim pentru că ne-au fostalături", a mai spus Doina Mihăilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639249-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray