2020-04-07 14:00

Mihai Chiţac este în comă, urmează tratament pentru inimă şi pentru tumori cerebrale

 |  10:37
Mihai Chiţac este în comă, urmează tratament pentru inimă şi pentru tumori cerebrale

Fostul general Mihai Chiţac este încomă, probabil indusă de tratamentul medicamentos, iar medicii îl trateazăpentru afecţiunile cardiace deja cunoscute, dar şi pentru mai multe tumoricerebrale descoperite în urmă cu două săptămâni.

În urmă cu două săptămâni, Mihai Chiţac a fost internatsub pază la Spitalul Elias din Capitală, pentru că avea dureri mari de cap, audeclarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Medicii au descoperit atunci mai multe tumori cerebralede dimensiuni mari. Tot atunci i-a fost descoperită şi o tumoră în zonagâtului, care se dovedise în urma analizelor că era benignă.

Sursele medicale au spus că, în prezent, pacientul - care a fost eliberatîntre timp din penitenciar - este încomă , posibil una indusă de tratamentul medicamentos.

Mihai Chiţac este internat, de duminică, la Spitalul MilitarCentral din Capitală. Starea lui este gravă din cauza celor şase tumori dedimensiuni foarte mari descoperite.

Fostul general urmează un tratament medicamentospluridisciplinar, având în vedere atât afecţiunilecardiace grave identificate de medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, câtşi tumorile descoperite de curând.

Mihai Chiţac a obţinut acordul instanţei pentru a părăsi pentru patru lunipenitenciarul, după ce a solicitat întreruperea pedepsei pe motive medicale, audeclarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Pedepasa lui de alte cinci ori, din motivemedicale.

Ultima oară, Chiţac a fost pus în libertate în 5 mai, pentru 60 de zile, deCurtea Militară de Apel Bucureşti.

În intervalul menţionat, el trebuia să se opereze la inimă, după ceInstitutul Naţional de Medicină Legală a transmis instanţei militare căoperaţia pe cord pe care Chiţac trebuie să o facă nu poate fi realizată înreţeaua spitalelor din sistemul penitenciar.

Operaţia a fost însă amânată, Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii dechirurgie cardio-vasculară din cadrul Spitalului "Floreasca" dinCapitală, declarând că starea pacientului era foarte gravă şi că analizeleprezentate de acesta nu indicau siguranţă în efectuarea intervenţiilorchirurgicale.

Astfel, pacientul şi familia lui au decis amânarea operaţiei.

"Pentru moment, riscurile operatorii erau foarte mari. Vârstaînaintată şi analizele presupuneau un risc foarte mare intraoperator, de aceeapacientul şi familia lui au decis amânarea intervenţiei, în eventualitatea încare starea de sănătate se va ameliora", a spus atunci Brădişteanu.

Mihai Chiţac a fost condamnat definitiv la 15 ani deînchisoare în dosarul privind evenimentele din timpul Revoluţiei de laTimişoara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine