2019-10-16 05:10

Minerii de la Exploatarea Minieră Livezeni vor reîncepe marţi munca

 |  18:07
Minerii de la Exploatarea Minieră Livezeni vor reîncepe marţi munca

Minerii de laExploatarea Minieră Livezeni din Valea Jiului vor reintra, marţi, în subteran,după ce salvatorii minieri au izolat zona în care a izbucnit un incendiuprovocat de un foc necontrolat.

Potrivit unuicomunicat de presă transmis, luni, de Compania Naţională a Huilei Petroşani,minerii de la Exploatarea Minieră Livezeni vor reîncepe, marţi, programul delucru.

"În data de26 octombrie 2010, începând cu schimbul I subteran, va fi reluată activitateala Exploatarea Minieră Livezeni, sucursală a CNH Petroşani", se arată încomunicat.

Potrivit surseicitate, abatajul în care a izbucnit duminică un incendiu, după ce un focdeschis nu a fost stins la timp, a fost izolat de echipele de salvatori.

Conformconducerii EM Livezeni, focul nu a fost încă stins, însă zona cu probleme afost izolată cu ajutorul unui dig, în celelalte locuri de muncă minerii putândlucra în siguranţă.

Minerii vorrecupera ziua de luni, în care nu şi-au putut desfăşura activitatea, într-o zicare va fi stabilită de comun acord între administraţie şi sindicate, cel maiprobabil sâmbătă.

Minerii de laExploatarea Minieră Livezeni nu au intrat, luni, în subteran, după ceconducerea minei a decis sistarea activităţii din cauza unui foc deschis cares-a transformat în incendiu, iar zona a fost izolată, la faţa loculuiintervenind echipe de salvatori, pentru stingerea focului.

Conducereaunităţii miniere a decis sistarea activităţii de producţie după ce la unuldintre locurile de muncă a fost sesizat, duminică, un foc deschis care s-aextins, transformându-se în incendiu, până la momentul intervenţiei echipelorde salvatori.

În subteran auintrat, luni, pentru izolarea zonei afectate şi pentru stingerea focului,echipe de salvatori de la EM Livezeni şi Staţia Centrală de Salvare MinierăPetroşani.

"Având învedere prezenţa gazului metan, conducerea EM Livezeni a decis izolarea zoneiafectate, la o distanţă de siguranţă, pentru a nu periclita securitateaechipelor de salvatori aflate în intervenţie", declarau oficialii CNH.

Prezenţa gazuluimetan a impus luarea măsurilor pentru a preîntâmpina accidentele.

Potrivit surselorcitate, nu au existat persoane accidentate, iar celelalte locuri de muncă dinsubteran nu sunt afectate de producerea acestui incident.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray