2020-08-05 01:54

Ministerul Agriculturii beneficiază cel mai mult de rectificarea bugetară

 |  12:19
Ministerul Agriculturii beneficiază cel mai mult de rectificarea bugetară

Ministerul Agriculturii a beneficiat de cea mai mare sumă alocată unui domeniu la rectificarea bugetară aprobată de Guvern, obţinând 400 de milioane de lei, a anunţat sâmbătă premierul Victor Ponta.

Ministerului Administraţiei şi Internelor a primit 151 de milioane de lei - bani destinaţi plăţii salariilor, normelor de echipament şi cheltuielilor cu carburanţii.

Guvernul a alocat Ministerului Justiţiei 45 de milioane de lei, sumă necesară, în cea mai mare parte, cheltuielilor cu implementarea Codurilor juridice.

“Ne-am obligat şi sper ca acest lucru să se reflecte în Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, deşi nu am foarte mari iluzii. M-am obişnuit în ultimii ani că orice am face, după aceea mai apare ceva de făcut. Important este să ne ţinem totuşi de cuvânt: cheltuielile de personal pentru angajarea a 378 de posturi noi în justiţiei pentru aplicarea Codurilor, bunurile şi serviciile pentru achiziţionarea mobilierului pentru noul personal, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi creditele externe rambursabile pentru proiectul “Reforma sistemului judiciar”“, a detaliat Ponta.

De asemenea, Guvernul a alocat 30 de milioane de lei Ministerului Culturii şi Cultelor, iar bugetului Asigurărilor Sociale de Stat - 70 de milioane - pentru pensiile din MAI. Alte instituţii care au beneficiat de realocări sunt Ministerul Sănătăţii şi Serviciul Român de Informaţii.

A doua rectificare bugetară pe anul 2012 este fundamentată pe o creştere economică revizuită în scădere la 1%, faţă de nivelul de 1,2% luat în calcul la prima rectificare bugetară, în august 2012, în timp ce bugetul iniţial a fost construit pe o creştere de 1,8 - 2,3%, potrivit proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetară, publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Deficitul bugetului general consolidat este menţinut la 13,66 miliarde lei, adică 2,2% din Produsul Intern Brut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz