2020-02-16 22:21

Ministerul Transporturilor vrea să scoată din nou la licitaţie, în 2011, tronsonul Comarnic-Braşov

 |  14:04

MinisterulTransporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să scoată din nou la licitaţie,în 2011, construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, în regim deconcesiune, după ce, în luna aprilie, în urma licitaţiei, câştigătorii aurenunţat la proiect din lipsă de fonduri.

"Intenţionămsă scoatem la licitaţie pentru concesiune tronsonul Comarnic-Braşov, sperăm celmai târziu anul viitor, pentru a fi realizat până în 2014", a declarat,joi, secretarul de stat în MTI Eusebiu Pistru.

Ela spus că în prezent ministerul lucrează la un nou caiet de sarcini.

"Osă schimbăm unele condiţii, ca să nu mai avem problemele de la primaatribuire", a spus Pistru.

Potrivitsecretarului de stat, parteneriatele public-private sunt "şansanoastră" pentru dezvoltarea infrastructurii.

"Etimpul ca şi România să intre în rândul lumii. Dezvoltarea parteneriatelorpublic-private devine foarte importantă pe măsură ce criza pune la îndoialăcapacitatea de a strânge bani la buget", a mai spus Pistru.

ConsorţiulVinci-Aktor a câştigat în mai 2009 licitaţia pentru construcţia tronsonului deautostradă Comarnic-Braşov în regim de concesiune, dar a renunţat în aprilie2010 la contractul în valoare de 1,5 miliarde de euro înainte de a îl semna,întrucât nu a reuşit să găsească o sursă de finanţare.

Grupulelen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anunţat că a anulatcontractul de construcţie a tronsonului de autostradă pentru că statul român nua acceptat anumite clauze, situaţie care a condus la imposibilitatea de aobţine finanţare.

TronsonulComarnic-Braşov, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizareanul 2014. După finalizarea lucrărilor, statul român ar fi plătit în 26 de aniîn total 4,8 miliarde de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine