2019-10-16 05:18

Ministrul Agriculturii: Preţul alimentelor de bază ar putea creşte cu 8-10%

 |  08:55

Preţul alimentelor de bază ar putea creşte cu 8-10%, potrivit unor primeestimări, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, care aadăugat totodată că autorităţile ar trebui să facă mai mult pentru respectareade către comercianţi a Codului de bune practici în comerţ.

"Este posibil să fie o reajustare de preţuri, dar nu la cele care sevorbesc, şi eu am vorbit de vreo 8 până la 10%. Dar luaţi-o, vărog, ca o presupunere la această dată, rezultatul final vi-l dau după analizeledin minister", a declarat ziariştilor ministrul Agriculturii, după şedinţaGuvernului, întrebat dacă vor exista scumpiri la alimente, aşa cum anunţă producătorii.

Ministrul aprecizat că prin reajustarea de preţurise referă la alimentele de bază.

ValeriuTabără a mai arătat că de multe ori preţul de vânzare al acestor alimente nu sejustifică, iar acest lucru este cauzat şi de faptul că unii comercianţi nu respectăCodul de bune practici în vigoare.

"Nueste justificat preţul din galantare faţă de ceea ce înseamnă preţul materieiprime. Există extrem de multe rezerve în ceea ce înseamnă adaosuri comerciale,taxe de magazin, de supermagazain, la care cred că trebuie să umble şi cei carecomercializează aceste produse", a spus Tabără.

El aadăugat că, din păcate, Codul de bune practici nu a fost implementat întotalitatea lui, iar instituţiile statului ar trebui să facă mai mult înprivinţa respectării de comercianţi a acestui Cod.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray