2020-08-07 22:03

UPDATE. Ambiţia lui Geoană. Ponta: Vom da afară trădătorul

 |  14:00
UPDATE. Ambiţia lui Geoană. Ponta: Vom da afară trădătorul

UPDATE, ora 16.30: Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o problemă în PSD dată de faptul că “cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Ponta a evitat să spună despre cine este vorba, dar potrivit Mediafax, care citeazăsurse social-democrate, el s-a referit la Mircea Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că deţine informaţii că şeful statului ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune poziţia de premier, însă acest lucru nu s-ar fi materializat, menţionând că i s-ar fi confirmat acest lucru din “expresia” persoanei respective.

Fostul preşedinte al Senatului Mircea Geoană a declarat miercuri că ambiţia sa este să desemneze prim-miniştri, şi nu să fie desemnat premier, discuţiile din mass-media pe această temă fiind, în opinia sa, o ''uşoară ironie''.

"Nu doresc ca numele meu să fie folosit de oricare dintre tabere în acest război politic post electoral. Decizia de nominalizarea a unui candidat pentru funcţia de premier aparţine partidului care a câştigat alegerile şi alianţei care a câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL. Deciziile statutare ale PSD sunt cele care au valoare şi sunt singurele care pot să afecteze decizia majorităţii create după aceste alegeri câştigate zdrobitor de către USL. Vreau să infirm şi rog cu foarte multă insistenţă şi pe cei din politică şi pe cei din media să nu mai invoce numele meu cu privire la aşa-zise negocieri în interiorul USL sau în exteriorul USL. Nu a existat şi nu va exista astfel de negocieri", a spus Geoană, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, ambiţia sa este aceea de a "desemna premieri şi nu de a fi desemnat prim-ministru". "Ambiţia mea este să desemnez premieri şi nu să fiu desemnat ca prim-ministru", a afirmat Geoană.

El nu a negat însă dreptul preşedintelui României de "a se apleca asupra candidatului" şi a spus că speră să fie evitată o criză politică de proporţii care riscă să "scufunde ţara".

"Aceasta nu înseamnă că eu neg dreptul preşedintelui României de a se apleca asupra persoanei candidatului, dar din punctul de vedere al realităţii politice PSD este cel care va da primul-ministru, dar numai forurile statutare ale partidului pot să decidă într-o astfel de problemă. Principalul lucru este încheierea cât mai rapidă a acestui moment de desemnare a noului Guvern. Sper să se poată evita o criză politică de proporţii care riscă să scufunde România", a mai declarat Geoană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz