2020-02-16 22:18

Mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni s-a încheiat fără incidente

 |  17:16

Mitingulneautorizat de la Palatul Cotroceni s-a încheiat fără incidente, ultimiiprotestatari plecând spre autocare, nemulţumiţi că liderii sindicali le-aupropus să încheie manifestaţia şi să revină în 7 octombrie, la mitingul de ZiuaInternaţională a Muncii Decente.

După apelulliderilor "Cartel Alfa", care i-au îndemnat să încheie protestul şisă se retragă, o mare parte dintre manifestanţi au ales să plece, însă câtevasute au rămas în continuare în Piaţa Leu, pentru a cere lămuririreprezentanţilor sindicali.

După încăjumătate de oră de discuţii, chiar şi cei mai înverşunaţi manifestanţi aupărăsit Piaţa Leu. Unii dintre aceştia au spus că vor reveni, iar alţii,nemulţumiţi de soluţia propusă de liderii lor, au anunţat că este ultimulmiting la care mai iau parte.

La oratransmiterii acestei ştiri, ultimii manifestanţi plecau spre autobuzele şimicrobuzele care îi aşteptau în apropiere de Palatul Cotroceni, iar dispozitiulde jandarmi care a asigurat ordinea s-a retras.

Ioana Preda,purtătorul de cuvânt de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, a declarat,vineri, că o singură bandă de circulaţie de pe Strada Geniului mai esteblocată, dar că aceasta va fi redeschisă în scurt timp, după ce va fi curăţată.

La scurttimp după discuţiile de la Palatul Cotroceni, încheiate fără nici un rezultat,Bogdan Hossu şi ceilalţi lideri sindicali ai "Cartel Alfa" le-aupropus sindicaliştilor care protestau la sediul Preşedinţiei să plece acum şisă revină la Palatul Cotroceni în 7 octombrie, când va fi organizat mitingul deZiua Internaţională a Muncii Decente, spunându-le că atunci vor fi mult maimulţi.

Preşedintele"Cartel Alfa" le-a spus protestatarilor că acum nu sunt pregătiţi sărămână non-stop în stradă, pentru că unii trebuie să intre vineri seară laserviciu şi, mai mult, nu au apă şi mâncare pentru mai mult timp.

Bogdan Hossule-a spus că este mai bine să plece acum şi să revină la Palatul Cotroceni în 7octombrie, pentru că la manifestarea de atunci vor participa toate sindicateleşi federaţiile "Cartel Alfa", iar acum sunt doar unele dintreacestea.

Liderul"Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus, după discuţiile de la Cotroceni,că preşedintele Traian Băsescu a transmis printr-un consilier că nu va veni sădiscute cu sindicaliştii pentru că el consideră manifestaţia ilegală, apreciindcă probabil şeful statului va veni când vor fi mai mulţi.

"Preşedintelene-a transmis prin consilierul său că nu vine să vorbească cu noi, considerândmitingul ilegal. Probabil va veni când vom fi mai mulţi şi vom blocaAdministraţia Prezidenţială", a spus Bogdan Hossu, după întrevederea demai bine de o oră pe care a avut-o cu Gabriel Pişcociu, consilier de statpentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

Liderulsindical a adăugat că sunt anormale comportamentul şi lipsa de dialog apreşedintelui.

Aproximativ8.000 de protestatari, majoritatea poliţişti, au ajuns, vineri la prânz, înfaţa Palatului Cotroceni. Aceştia au plecat în marş de la sediul Guvernului,unde au protestat două ore, după ce l-au invitat pe preşedintele Traian Băsescusă vină să discute cu ei, iar acesta nu a dat curs invitaţiei. Sindicaliştii nuaveau autorizaţie pentru marş şi nici pentru un miting la Cotroceni.

MariusMilitaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat că lideriisindicali responsanbili de pornirea sindicaliştilor în marş spontan sprePalatul Cotroceni vor fi sancţionaţi pentru nerespectarea protocolului în cazde manifestaţie. Aceştia vor avea de plătit, fiecare, între 1.000 şi 10.000 delei.

MinistrulAdministraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Târgu-Mureş,că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat niştereguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.

Sindicaliştiide la toate confederaţiile vor organiza un miting în Capitală, pe 7 octombrie,de Ziua Internaţională a Muncii Decente, nemulţumiţi de noul proiect al Legiisalarizării, arătând că noile prevederi vor duce la salarii mai mici de anulviitor pentru toţi bugetarii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine