2020-08-07 21:52

Mitt Romney a învins în Illinois

 |  08:16
Mitt Romney a învins în Illinois

Mitt Romney, considerat favorit la învestitura partidului său, a învins marţi la primarele republicane organizate în Illinois. Potrivit estimărilor difuzate de mai multe mass-media americane, Romney a câştigat în cel de-al 20-lea stat din cele 32 care s-au pronunţat în cadrul cursei pentru învestitura republicană în vederea prezidenţialelor din noiembrie.  

În pofida unei organizări bine puse la punct şi cu mai multe fonduri decât rivalii săi, Mitt Romney nu a reuşit până în prezent să-i administreze o lovitură decisivă ultraconservatorului Rick Santorum, principalul său adversar. După ce săptămâna trecută în sudul SUA, Alabama şi Mississippi au revenit rivalului său, victoria obţinută marţi îl va ajuta pe Romney să imprime un nou elan campaniei sale. Republicanul a ieşit pe poziţia a treia în ambele state, fiind devansat şi de fostul speaker al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich.

Un candidat trebuie să strângă 1.144 delegaţi desemnaţi stat după stat în diferite scrutinuri pentru a obţine învestitura în cadrul convenţiei republicane prevăzută să se desfăşoare la sfârşitul lui august în localitatea Tampa din Florida. În Illinois au fost în joc 54 de delegaţi, iar înaintea zilei de marţi Romney avea 516, Rick Santorum 236, Newt Gingrich 141 şi Ron Paul 66, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz