2020-02-25 21:22

Momente de reculegere la New York în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001

 |  20:25
Momente de reculegere la New York în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001

Participanţii la ceremoniile care marchează nouă ani dela atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 au ţinut un moment dereculegere, sâmbătă, la 8.46, ora la care un avion de linie lovea, cu nouă aniîn urmă, primul dintre turnurile gemene de la World Trade Center, relateazăCNN.

Un al doilea moment de reculegere a fost marcat la oralocală 9.03, momentul în care cel de-al doilea avion deturnat a lovit turnul desud de la World Trade Center.

Ca şi în anii anteriori, la Ground Zero au fost citite numele celor aproape3.000 de victime care şi-au pierdut viaţa la New York, în Washington sau înPennsylvania.

La New York, mii de oameni au asistat la ceremonia în cursul căreia a fostcitită lista cu numele victimelor. "Am revenit pe acest pământ sfântpentru a ne alătura inimile cu numele celor pe care i-am iubit şi i-ampierdut", a declarat primarul oraşului New York, Michael Bloomberg."Nici o altă tragedie nu a rănit atât de adânc oraşul nostru. Nici un altloc nu este atât de plin de compasiunea noastră, dragostea noastră şisolidaritatea noastră", a adăugat el.

La sediul din Washington al Pentagonului, unde un al treilea avion aprovocat moartea a 184 de persoane, preşedintele Barack Obama a declarat căAmerica îşi va păstra valorile şi virtuţile care definesc naţiunea. "Eipot încerca să ne divizeze, dar nu vom ceda în faţa urii şi prejudecăţilorlor", a spus Obama, referindu-se la controversele provocate de planurilede construire a unui centru islamic în apropierea Ground Zero şi lasentimentele antimusulmane tot mai vizibile în Statele Unite.

"Nu religia a atacat Statele Unite la 11 septembrie 2001, cial-Qaida", a adăugat el.

Soţia sa, Michelle, şi fosta Primă Doamna Laura Bush au participat laceremoniile de comemorare a victimelor de la bordul Zborului 93, care s-aprăbuşit în Pennsylvania. "Am venit aici ca american, plină de unsentiment de admiraţie pentru eroismul concetăţenilor mei. Am venit ca soţie,fiica şi soră, cu sufletul frânt pentru pierderile pe care mulţi dintre voile-aţi suferit", a spus Obama, în faţa membrilor familiilor victimelor.

Laura Bush a afirmat că teroriştii care au deturnat avionul aveau în planalte ţinte, dar locul din Pennsylvania "a fost ales de pasagerii Zborului93, care au ferit ţara de orori şi mai mari".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine