2020-07-03 21:04

Moţiunea simplă pe Agricultură, considerată retrasă, după ce PSD s-a retras din sală

 |  14:14
Moţiunea simplă pe Agricultură, considerată retrasă, după ce PSD s-a retras din sală

Moţiuneasimplă pe Agricultură a PSD a fost considerată retrasă de la Cameră, după ceniciun reprezentant al PSD nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul, încondiţiile în care social-democraţii părăsiseră plenul din cauza unordivergenţe procedurale pe alt subiect.

Şedinţa deplen a Camerei Deputaţilor a fost deschisă, marţi, de către preşedinteleacestui for legislativ, Roberta Anastase, prin supunerea la vot a propuneriifăcute, în şedinţa de luni, de către liderul grupului PDL, Mircea Toader,privind introducerea pe ordinea de zi a punctului de vedere al Comisiei deRegulament privind acordarea dreptului de a avea un membru în această comisiepentru grupul independenţilor, precum şi a proiectului de hotărâre prin caredeputatul independent Eugen Nicolicea devenea membru al Comisiei de Regulament.

Propunerealui Mircea Toadea privind introducerea pe ordinea de zi a celor două proiecte aîntrunit 70 de voturi "pentru", 20 de voturi "împotrivă" şi2 abţineri, fapt ce a dus la reacţia imediată a social-democraţilor şi aliberalilor, care au arătat că nu recunosc acest vot, întrucât cele douăproiecte nu sunt regulamentare.

Înintervenţiile lor pe procedură, deputaţii social-democraţi BogdanNiculescu-Duvăz, Adrian Năstase, Valeriu Zgonea şi deputatul liberal EugenNicolăescu au arătat că cele două acte normative nu sunt elaborateregulamentar, ei acuzând interesul politic al PDL de a coopta în Comisia deregulament un deputat independent pro-guvernamental.

În pofidadezaprobării manifestate de PSD şi PNL, ordinea de zi, care includerea şi celedouă acte normative, a fost adoptată de plenul Camerei, cu 98 de voturi"pentru", 38 de voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

Dupăaprobarea ordinii de zi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, aprecizat că se va trece la dezbaterea moţiunii simple pe tema Agriculturii,depuse de PSD, aşa cum a fost stabilit de către Biroul Permanent.

În acestmoment, liderul grupului parlamentar PSD, Mircea Duşa, a mers la tribunaCamerei Deputaţilor pentru a preciza că social-democraţii nu pot asista laastfel de dezbateri parlamentare, el subliniind că, dacă se va continua înaceastă manieră, grupul PSD va intra în grevă parlamentară şi va aduce lacunoştinţa cancelariilor europene faptul că în România nu se repsectăregulametul şi principiile parlamentare.

Anastase i-arăspuns lui Duşa că rolul său este de a da dreptul liderilor de grupuriparlamentare să-şi prezinte punctele de vedere şi a solicitat ca unreprezentant al semnatarilor moţiunii simple depuse de PSD să dea citiretextului moţiunii simple pe Agricultură.

Încondiţiile în care social-democraţii părăseau sala de plen, niciunul dintresemnatarii moţiunii nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul moţiunii,astfel că Anastase a considerat că moţiunea simplă a fost retrasă.

"Dacănu citiţi, înseamnă că moţiunea este retrasă. Nu aţi cerut amânarea. Înţeleg cămoţiunea e retrasă. Înţeleg, de asemenea, că opoziţia îl girează astfel pe noulministru al Agriculturi, Valeriu Tabără, prezent aici", a spus Anastase.

Ea aprecizat că astfel, ordinea de zi a Camerei, stabilită pentru marţi, a fostepuizată şi a declarat închisă şedinţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz