2020-04-07 23:08

MS va achiziţiona mijloace de transport, inclusiv elicoptere, pentru Ambulanţă şi SMURD

 |  17:17

Ministrul sănătăţii,Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în câtevasăptămâni va lansa, împreună cu MAI, o procedură de achiziţie publică pentrucumpărare de mijloace de transport, atât pentru Serviciul de Ambulanţă, cât şipentru SMURD.

Cseke a spuscă este vorba atât despre autosanitare, cât şi despre elicoptere pentruintervenţii de urgenţă, astfel încât toate zonele României să fie acoperite.

"Împreunăcu colegii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor suntem deja în măsurăca, în câteva săptămâni, să lansăm pe SEAP o procedură de achiziţie publicăpentru cumpărare de mijloace de transport atât pentru ambulanţă, cât şi pentruSMURD, cât şi elicoptere care ar fi necesare. Vorbim de un acord-cadru pe caredorim să îl încheiem pe patru ani, urmând ca, în această perioadă, în funcţiede posibilităţile financiare să le achiziţionăm", a spus Cseke.

El a arătatcă în prezent mai este nevoie de elicoptere pentru a putea fi"acoperite" cât mai rapid toate zonele din România, dar şi demijloace de transport.

Cseke a spuscă unele dintre mijloacele de transport trebuie schimbate, însă achiziţia denoi mijloace de transport este cerută şi de unele judeţe unde serviciile deacest gen s-au extins.

"Va fiun contract-cadru exact, pentru că va fi un număr minim de autosanitare şimijloace de transport şi un număr maxim pe timp de patru ani. În jur de 700până la 1.200 de mijloace de transport. În funcţie de preţul obţinut înachiziţia publică şi de prevederile bugetare pe următorii patru ani, vom puteaachiziţiona treptat aceste mijloace de transport. La elicoptere este camaceeaşi situaţie. Noi avem astăzi practic două elicoptere şi un elicopter de laMAI, deci trei baze operabile pe SMURD cale aeriană. Ar mai fi nevoie de încăşase centre ca să putem acoperi toate regiunile României şi să intervenim mairapid cu aceste elicoptere şi în funcţie de prevederile bugetare urmează săvedem cum le putem achiziţiona", a spus Cseke.

Acesta asubliniat că este important să se deruleze achiziţia publică, să existe uncâştigător şi să se poată încheia contractul, iar apoi, în funcţie deprevederile bugetare, aceste mijloace de transport se vor achiziţiona treptat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

AROPA
25 Sep 2010

Iar un exemplu de proasta aqdministrare a banilor . In primul rand pentru ca in tara exista multe elicoptere private ce pot face misiuni de salvare medicala ( HEMS ) In al doilea rand pentru ca este o ilegalitate sa se efectueze prestatii de tipul ambulantei medicale cu elicoptere inmatriculate militar asa cum sa intampla in prezent . In toata Europa sistemul de ambulante aeriene se bazeaza pe o structura de aparate private iar armata su internele intervin doar cand civilii nu dovedesc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine