2020-08-05 02:41

Mungiu şi Haneke, marii favoriţi ai Palme d’Or, cu o zi înaintea desemnării câştigătorilor

 |  19:37
Mungiu şi Haneke, marii favoriţi ai Palme d’Or, cu o zi înaintea desemnării câştigătorilor

Peliculele „După Dealuri” (regie Cristian Mungiu) şi „Amour” (regie Michael Haneke) sunt considerate marele favorite pentru a obţine cel mai important premiu al Palme d’Or, la gala Festivalului de la Cannes din acest an, precizează AFP.

Membrii Juriului de la Cannes se vor retrage duminică seara într-o încăpere cu uşile închise dintr-o vilă de la Cannes pentru a desemna câştigătorii ediţiei din acest an ai festivalului, însă cele mai multe speculaţii ale specialiştilor se fac pe marginea celor două pelicule.

„După Dealuri” evocă un caz de exorcizare pe dealurile României. Cristian Mungiu a primit deja Premiul Palme d'Or la ediţia din anul 2007 cu producţia „4 luni, 3 săptămâni şi două zile”. Filmul austriacului Michael Haneke, prezent la Cannes pentru a zecea oară, este unanim apreciat pentru pudoarea şi forţa interpretării iubirii unui cuplu aflat la sfârşitul vieţii. Haneke a obţinut Palme d'Or în anul 2009 cu pelicula „Ruban Blanc” şi Marele Premiu în anul 2001 cu producţia „Le Pianiste”.

Cu toate acestea, cele două pelicule favorite ar putea fi concurate cu succes de surpriza de sâmbătă, şi anume producţia „Mud” a regizorului american Jeff Nichols, în care vedem căutarea dragostei adevărate în peisajul dominat de mangrovele fluviului Mississippi, scrie Agerpres.

Printre actorii care au mari şanse să obţină un premiu, AFP o menţionează şi pe Cosmina Stratan, alături de Margaret Tiesel, Marion Cotillard sau Nicole Kidman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz