2020-04-03 21:06

Municipalitatea a amplasat corturi anticaniculă în parcuri, la Universitate, Unirii şi în Piaţa Roma

 |  13:44
Municipalitatea a amplasat corturi anticaniculă în parcuri, la Universitate, Unirii şi în Piaţa Roma

Primăria Capitalei a amplasat 14 corturi anticaniculădotate cu aer condiţionat şi dozatoare de apă în parcuri şi în zonele PiaţaUniversităţii, Piaţa Roma şi Unirii, precum şi perdele de apă la Obor,Universitate şi la intrarea în Parcul Cişmigiu.

În urma avertizării meteorologilor privind depăşireapragului de confort termic, în toate parcurile administrate de PrimăriaCapitalei au fost amenajate 11 corturi, alte trei fiind amplasate în zonelePiaţa Universităţii (lângă Spitalul Colţea), Piaţa Roma (lângă mazinulBucureşti) şi Piaţa 11 Iunie (Unirii), toate fiind dotate cu aer condiţionat,scaune şi dozatoare de apă, au anunţat, duminică, reprezentanţii municipalităţii.

De asemenea, în faţa staţiei de metrou de la Obor, laintrarea centrală în Parcul Cişmigiu şi la Piaţa Universităţii au fost montateperdele de apă.

Municipalitatea precizează că în cazul în care va fiemisă o avertizare de cod galben de caniculă va amplasa alte 15 corturi înzonele cu trafic pietonal intens.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizatcă duminică vremea va fi foarte călduroasă în toată ţara, temperaturile vor depăşi35 de grade în sud şi vest, iar după-amiza indicele de confort termic va depăşipragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş.

Duminică, la ora 11.00, la staţia Bucureşti Băneasa erau30 de grade Celsius, iar indicele de confort termic depăşea pragul critic.

Indicele de confort termic coroborează temperaturaaerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă, cearesimţită de corpul uman. Atunci când indicele de confort termic depăşeştepragul normal, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

Medicii recomandă ca în zilele caniculare oamenii să beamulte lichide, să facă duşuri cât mai des, să consume alimente bogate în fructeşi legume şi să evite expunerea prelugită la soare la orele prânzului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine