2020-04-03 19:34

Mureş: Profesoara care a pălmuit un poliţist va reveni la catedră

 |  12:15
Mureş: Profesoara care a pălmuit un poliţist va reveni la catedră

Profesoara din judeţul Mureş care a fost eliberată dinînvăţământ după ce, în luna februarie, a pălmuit un poliţist, în şcoala dinSânpaul, el ripostând în acelaşi mod, va reveni la catedră, în urma uneidecizii a Comisiei de disciplină din Ministerul Educaţiei, care i-a admis ocontestaţie.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, DumitruMatei, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că din toamnă profesoaraKatalina Domnui va reveni în învăţământ, la catedra de limba şi literaturaromână a şcolii generale din localitatea Gheorghe Doja, unde este titular.

Matei a precizat că profesoara a fost eliberată dinînvăţământ în urma unei hotărâri a Comisiei de disciplină de la şcoala generalădin Sânpaul, unde a avut loc incidentul, hotărâre care a primit şi avizuldirectorului şcolii generale din Gheorghe Doja, unde profesoara era titular.

Femeia a contestat însă decizia.

"Comisia de disciplină de la nivelul MinisteruluiEducaţiei i-a admis contestaţia şi a decis sancţionarea cu avertisment aprofesoarei şi repunerea în drepturi. Ca urmare, aceasta îşi va reluaactivitatea acolo unde este titular, la catedra de limba şi literatura românăde la şcoala din Gheorghe Doja", a spus Matei.

El a afirmat că a primit decizia Comisiei de disciplinădin Ministerul Educaţiei în urmă cu câteva zile şi a trimis-o mai departe laşcoala din Gheorghe Doja.

Şeful ISJ Mureş a precizat că decizia de repunere îndrepturi a profesoarei poate fi atacată prin contestaţie.

"Unitatea de învăţământ trebuie să se conformezedeciziei organului ierarhic superior, singura care ar putea să facă ocontestaţie ar fi şcoala din Gheorghe Doja", a explicat Matei.

Incidentul a avut loc în luna februarie, un poliţistfiind chemat de conducerea Şcolii Generale din Sânpaul întrucât trebuiadiscutat despre un conflict care avusese loc între două profesoare. Atunci, însala profesorală unde ar fi trebuit să se discute despre acel conflict se aflaupoliţistul, primarul, directorul şcolii şi o echipă a unei televiziuni.

Profesoara respectivă a pălmuit o colegă şi a apostrofatreporterii, iar apoi l-a pălmuit pe poliţistul care încerca să o scoată pe hol.La rândul său, acesta i-a dat o palmă profesoarei.

Agentul de Poliţie, în vârstă de 28 de ani, a fost supusunei anchete interne, el fiind sancţionat disciplinar cu "amânareapromovării în grade profesionale sau funcţii superioare, pe o perioadă de doiani".

În cazul profesoarei, Consiliul Profesoral al şcolii dinSânpaul, unde ea era suplinitor, a decis desfacerea contractului de muncă,având şi acordul directorului şcolii din localitatea Gheorghe Doja, unde femeiaeste titular.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine