2020-02-24 08:06

Nicolae Popa: “Nu am primit bani de la Vântu în Indonezia”

 |  15:27
Nicolae Popa: “Nu am primit bani de la Vântu în Indonezia”

NicolaePopa, audiat ca martor în contextul cererii statului român de extrădare a sadin Indonezia, a afirmat că nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vântu, instanţaTribunalului Bucureşti care a judecat cererea de arestare a celui din urmăafirmând că declaraţia lui Popa este "evident nesinceră".

"Înceea ce priveşte declaraţia numitului Popa Nicolae, audiat în calitate demartor în temeiul cererii de asistenţă judiciară adresată autorităţilor indoneziene,Tribunalul reţine că acesta recunoaşte faptul că este titularul unui contdeschis la o instituţie bancară din Indonezia, însă (spune că, n.r.) nu aprimit sume de bani de la inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu. Această din urmăsusţinere va fi însă înlăturată întrucât este infirmată de întreg materialulprobator administrat până în prezent, poziţia acestui martor fiind una evidentnesinceră", se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

SorinOvidiu Vîntu se află în arest ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, carea emis un mandat de arestare pe numele său pentru 29 de zile pentru favorizareainfractorului. Omul de afaceri a contestat decizia la Curtea de Apel, instanţaurmând să se pronunţe asupra legalităţii măsurii preventive dispuse.

Vântueste acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, un condamnat la 15 ani dedetenţie pentru infracţiuni economice prins de autorităţile judiciare înJakarta. Iniţial şi Vântu a fost acuzat în dosarul în care Popa a fostcondamnat la închisoare, însă, ulterior, procurorii l-au scos de sub urmărirepenală.

Popa"desfăşura activităţi economice" în Indonezia, având o firmă, şilocuia într-o casă pe malul mării, în insula Bali, susţin surse judiciare.

Într-oconvorbire telefonică interceptată de autorităţile judiciare, Popa i-a sugeratlui Vîntu că ar putea trăi cu 200.000 de euro pe an în Indonezia, banitransmişi, prin conturi, de omul de afaceri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine