2020-04-05 18:37

Nicolas Sarkozy atinge un nou record negativ în sondajele de opinie

 |  11:40

Cota deîncredere a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy la sfârşitul lui septembrieeste de 26 la sută, acesta fiind cel mai scăzut nivel din iunie 2007, când afost ales la conducerea ţării, potrivit unui sondaj al institutului TNS SofresLogica publicat de Figaro Magazine.

În aceststudiu realizat pentru barometrul lunar al publicaţiei şi dat publicităţii joi,Nicolas Sarkozy se află la un nivel mai scăzut decât în iulie, când se înregistraseprecedentul record al acestui barometru de la alegerea lui la preşedinţiaţării.

Astfel, 72la sută dintre persoanele chestionate susţin că nu au încredere în şefulstatului, acesta fiind cel mai înalt nivel atins vreodată. Două procente nuşi-au exprimat opinia.

Cu 34 lasută dintre persoanele care au declarat că au încredere în el (cu trei puncteprocentuale mai puţin), premierul François Fillon urmează aceeaşi pantădescendentă ca preşedintele şi atinge cel mai scăzut nivel de la nominalizareasa la conducerea Guvernului. O proporţie de 60 la sută dintre persoanelechestionate au declarat că nu au încredere în premier (cu patru puncteprocentuale mai mult), iar 6 la sută nu au răspuns.

Întreagaclasă politică franceză este însă în recul, potrivit sondajului. Directorulgeneral al Fondului Monetar Internaţional (FMI), fostul ministru socialistDominique Strauss-Kahn se menţine pe primul loc în acest clasament, cu o cotăneschimbată de 45 la sută.

Acestsondaj, realizat între 24 şi 27 septembrie, pe un eşantion de 1.000 de persoanechestionate faţă în faţă la domiciliul lor, intervine în timp ce NicolasSarkozy se confruntă cu o revoltă socială împotriva proiectului său de reformăa pensiilor.

Preşedintelefrancez este supus, de asemenea, unor critici vehemente, atât în Franţa, cât şila nivel european, cu privire la politica sa de securitatea, care se traduceprintr-o intensificare a expulzării romilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine