2020-02-28 14:50

Nicolas Sarkozy refuză să revină asupra creşterii vârstei de pensionare

 |  16:06
Nicolas Sarkozy refuză să revină asupra creşterii vârstei de pensionare

Preşedintelefrancez, Nicolas Sarkozy, a refuzat miercuri să revină asupra creşterii vârsteide pensionare, la o zi după manifestaţii de amploare, dar s-a pronunţat pentruajustări în favoarea posturilor jenante şi a persoanelor care au început sălucreze de tinere.

"Este oreformă esenţială. Este deci natural ca ea să suscite îngrijorări şi mobilizăriimportante, cum a fost cazul ieri (...). Sunt atent la preocupările care suntexprimate astfel", a declarat şeful statului în Consiliul de Miniştri,potrivit unui comunicat al Palatului Elysee.

NicolasSarkozy a repetat însă că nu se pune problema să revină asupra creşteriivârstei de pensionare, de la 60 la 62 de ani.

El a cerutGuvernului să "amelioreze" dispozitivul care permite persoanelor ceau început să lucreze înainte de 18 ani să se pensioneze la 60 de ani. El acerut de asemenea ajustări pentru locurile de muncă jenante.

Manifestaţiileîmpotriva reformei sistemului de pensii au reunit marţi în toată ţara între1,12 milioane de persoane, potrivit poliţiei, şi 2,7 milioane, conformsindicatului CGT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine