2020-05-31 21:11

NINSOARE în 12 judeţe. Vezi ce drumuri sunt acoperite cu zăpadă

 |  10:43
NINSOARE în 12 judeţe. Vezi ce drumuri sunt acoperite cu zăpadă

În judeţele Prahova, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba,Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş şi Harghita ninge abundent, vineri, darcirculaţia se desfăşoară fără probleme, poliţiştii verificând în trafic dacămaşinile de peste 3,5 tone care merg pe drumurile din aceste zone sunt echipatecu lanţuri.

Subinspectorul Laurenţiu Dicu, de la Centrul Infotrafic,a declarat, vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că în prezent ninge înjudeţele Prahova, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Braşov,Sibiu, Mureş şi Harghita , însă nu sunt probleme de trafic, stratul dezăpadă depus atingând maximum trei centimetri.

Poliţiştii rutieri sunt în trafic şi verifică, pe drumurile din acestejudeţe, dar şi pe cele de legătură cu acestea dacă maşinile mai mari de 3,5tone sunt echipate cu lanţuri, astfel încât să nu apară probleme de blocaj întrafic, a mai spus Laurenţiu Dicu.

El a precizat că, potrivit prognozei meteorologilor, temperaturilecontinuă să scadă în zilele următoare şi va ninge în mai multe judeţe, deaceea şoferii care pleacă la drum trebuie să îşi echipeze maşinilecorespunzător şi să circule cu prudenţă.

Şoferii care merg pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei sunt sfătuiţisă adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu bruscheze comenzile maşinii, săfolosească luminile de întâlnire, să păstreze o distanţă mai mare în mers, săfolosească frâna de motor, să se asigure că funcţionează sistemele deiluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să traverseze prin locurile marcate şinumai după ce se asigură că şoferii le acordă prioritate la trecere.

Trafic rutier blocat jumătate de oră pe DN 71 Târgovişte - Sinaia

Traficul rutier pe DN 71 Târgovişte - Sinaia a fost blocat aproximativ ojumătate de oră, vineri dimineaţă, în zona Cotei 1000 a Vârfului Păduchiosu,din cauza zăpezii care s-a aşternut pe carosabil în strat de aproximativ patrucentimetri, drumarii intervenind cu utilajele de deszăpezire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de PoliţieDâmboviţa, agent Raluca Trandafir, în urma apelului primit de la un şofer carea sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 reclamând că zăpada a creatdificultăţi de deplasare, la faţa locului s-au deplasat trei utilaje dedeszăpezire care au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

"A fost un strat de zăpadă de aproximativ patru centimetri pe şosea,iar drumarii au intervenit cu rapiditate, astfel că traficul rutier s-a reluatdupă aproximativ o jumătate de oră. Au fost trei utilaje care au acţionat, nuau fost probleme deosebite, iar acum nu mai este zăpadă pe carosabil" adeclarat agentul Raluca Trandafir.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier pe DN 71 Târgovişte -Sinaia, în zona Cotei 1000 a Vârfului Păduchiosu, a revenit la normal, iar înzonă ninsoarea a încetat.

În Harghita, circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumurinaţionale

Toate drumurile naţionale din judeţul Harghita sunt acoperite de zăpadă,iar pe anumite artere circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza ninsorilor,utilajele de deszăpezire acţionând pentru curăţarea carosabilului.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat,vineri, corespondentului MEDIAFAX că întreaga reţea de drumuri naţionale dinjudeţ este acoperită cu zăpadă de 1-3 centimetri pe carosabil.

Potrivit sursei citate, utilajele de deszăpezire acţionează pentrucurăţarea drumurilor şi împrăştie material antiderapant.

În cursul dimineţii de vineri, s-au înregistrat probleme pe DN 12 A, înzona Homorod, unde un TIR neechipat corespunzător a rămas blocat în pantă,circulaţia desfăşurându-se cu dificultate până la tractarea acestuia.

O situaţie similară s-a înregistrat şi pe drumul care urcă spre staţiuneaHarghita Băi.

Circulaţie îngreunată pe majoritatea drumurilor din Bistriţa -Năsăud

Circulaţia este îngreunată de ninsoare pe majoritatea drumurilor dinjudeţul Bistriţa-Năsăud, unde se intervine cu 26 de utilaje pentru îndepărtareazăpezii

Inginerul şef al Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şiPoduri Cluj, Grigore Vlad, a declarat, vineri, că cel mai mult a nins în PasulTihuţa, unde drumarii au fost obligaţi să împrăştie pe şosea 40 de tone demateriale antiderapante începând cu ora 5.00, când a început să ningă şicontinuă să acţioneze cu toate utilajele din dotare.

În jurul orei 8.00, a început să ningă şi la Beclean, astfel încât şi pe DN17, în zona acestui oraş, a fost nevoie să iasă toate utilajele, dar şi laTeaca, pe DN 15 A, unde, de asemenea, s-a acţionat cu material antiderapant.

"Nu sunt probleme de circulaţie. Eu spun că se circulă acceptabil încondiţii de iarnă", a declarat Vlad.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel maiconsistent strat de zăpadă s-a depus la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa, dedoi centimetri, mercurul termometrelor indicând minus 6 grade Celsius. Înrestul zonelor, zăpada măsoară sub un centimetru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine