2020-02-24 08:29

Noua clădire a gării din Drobeta Turnu Severin, inaugurată la şase ani de la începerea lucrărilor

 |  17:42
Noua clădire a gării din Drobeta Turnu Severin, inaugurată la şase ani de la începerea lucrărilor

Noua clădire a gării din Drobeta Turnu Severin a fostinaugurată, luni, construcţia fiind finalizată la şase ani de la începerealucrărilor, costurile construcţiei ajungând la 5,8 milioane de euro.

Directorul Regionalei CFR Călători Craiova, VictorFrăsinou, a declarat că lucrările la noua clădire a gării au început în iunie2004, după ce imobilul a fost achiziţionat de Guvern printr-un credit extern învaloare de 5,8 milioane de euro, iar termenul de finalizare era 2006. "De-alungul timpului au intervenit diverse probleme care au fost sesizate deproiectant şi care la momentul proiectării nu au fost sesizate, dar care nu aupresupus costuri suplimentare. Lucrarea a fost finalizată în banii în care afost licitată, numai termenele au fost depăşite", a precizat Frăsinoi.

La rândul său, primarul municipiului Drobeta TurnuSeverin, Constantin Gherghe, a spus că inaugurarea gării a pus capăt"sentimentului de frustrare" al localnicilor care aşteptau trenul încondiţii dificile. "Sentimentul acela de frustrare pe care l-au suportattoţi severinenii când stăteau în soare, în frig, în ploaie să aştepte trenul adispărut. Domnul senator Mihai Stănişoară (PDL) ne-a ajutat şi a făcut lobby laBucureşti şi a obţinut finanţarea pentru a termina această gară", a spusprimarul PDL al municipiului Drobeta Turnu Severin, la inaugurarea gării.

Noua clădire are case de bilete moderne, monitoare careasigură un afişaj de informare electronic, dar şi sisteme info-touch, undecălătorii pot afla rutele de legătură între staţia de plecare şi destinaţie.

La eta­jul al doilea sunt două pasarele care asigurălegătura călătorilor cu liniile de cale fer­a­tă. De asemenea, au fostamenajate spaţii comerciale şi de aşteptare, iar în afara clădirii Primăriamunicipiului a realizat aproximativ 40 de locuri de parcare. Alte locuri deparcare vor fi amenajate pe spaţiul vechii clădiri a gării, odată ce aceasta vafi demolată.

UPDATE: Mai multe scene dintr-un film porno au fostproiectate, luni, pe plasmele amplasate pentru proiectarea spoturilorpublicitare, la inaugurarea noii gări din Drobeta Turnu Severin, constructorulcerându-şi scuze pentru incident şi oprind proiecţia.

Scenele în care apăreau câteva femei care se plimbaudezbrăcate printr-o mulţime, o alta care îşi dădea jos lenjeria intimă, dar şiun bărbat şi o femeie care mimau un act sexual au rulat pe una dintre plasmeleamplasate la parterul noii clădiri a gării din Drobeta Turnu Severin, chiar înmomentul în care autorităţile locale şi judeţene, prezente la eveniment, dădeaudeclaraţii presei.

Trandafir Giuca, administratorul firmei Building Exim dinDrobeta Turnu Severin, care s-a ocupat de construcţia clădirii, a spus că"îi pare rău pentru ce s-a întâmplat", precizând că, probabil,scenele făceau parte din filmul test al plasmelor care au fost achiziţionatedin Germania.

El a precizat că imobilul a fost predat beneficiarului,Regionala CFR Craiova, fără însă ca plasmele să fie deschise pentru verificare.

De asemenea, Trandafir Giuca a spus că nu exclude niciposibilitatea ca scenele să fi fost puse intenţionat de cineva din interior,ele apărând pe monitor chiar în momentul în care autorităţile făceau declaraţiipresei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine