2020-04-08 00:08

Nouă membri ai mişcării separatiste ETA, arestaţi în Spania - presă

 |  14:38
Nouă membri ai mişcării separatiste ETA, arestaţi în Spania - presă

Nouă membriai mişcării ETA, aparţinând conducerii naţionale a unei structuri strâns legatede organizaţia separatistă bască, au fost arestaţi marţi, a anunţat presaspaniolă.

Operaţiunea areloc la o săptămână după anunţarea unui armistiţiu de către ETA.

Potrivitcotidianului El Mundo, "Garda Civilă a arestat în această dimineaţă(marţi) nouă membri ai conducerii naţionale a Ekin", structuraresponsabilă "cu organizarea şi difuzarea directivelor ETA".

Arestărileau avut loc în provinciile Ţara Bascilor şi Navarra, conform presei.

CotidianulEl Pais menţionează, la rândul său, "cel puţin nouă persoane"arestate, care "aparţin toate conducerii naţionale a Ekin", în timpulunei operaţiuni a Gărzii Civile, "care rămâne deschisă" şi a dus deja"la 20 de percheziţii".

Justiţiaspaniolă condamnase în decembrie 2007 mai mulţi membri ai Ekin şi ai altor organizaţiisubordonate mişcării ETA la pedepse de până la 24 de ani de închisoare, reduseapoi în 2009 de Tribunalul Suprem.

Justiţiaspaniolă apreciază că Ekin reprezintă organismul central al ETA.

La 5septembrie, mişcarea ETA, care militează pentru independenţă şi care esteconsiderată organizaţie teroristă de Uniunea Europeană şi responsabilă deuciderea a 829 de persoane în 50 de ani, îşi anunţase decizia de a "nu maiconduce acţiuni armate ofensive".

Guvernulsocialist spaniol, care iniţiase anterior un dialog pentru a încercasoluţionarea conflictului basc, a cerut ETA să informeze "că renunţăpentru totdeauna la arme", potrivit cuvintelor premierului Jose LuisRodriguez Zapatero.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine