2020-04-07 11:44

O altă bonă, condamnată pentru maltratarea a doi copii pe care îi avea în grijă | VEZI VIDEO

 |  15:40
O altă bonă, condamnată pentru maltratarea a doi copii pe care îi avea în grijă | VEZI VIDEO

O altă bonădin Bucureşti a fost găsită vinovată de Judecătoria sectorului 6, pentru că i-abătut pe cei doi copii pe care îi avea în grijă, instanţa constatând că femeia maifusese condamnată, într-un cazde delapidare, astfel că a decis aplicarea pedeapsei de un an de închisoare.

BonaEcaterina Spirea a fost obligată la plata unor daunemorale de 2.000 de leişi plata a 3.000 de leiamendă penală , de către instanţă.

Prin aceeaşi decizie,Judecătoaria sectorului 6 a hotărât revocarea suspendarii condiţionate aexecutării unei pedepse de un an de închisoare, la care Ecaterina Spirea fusesecondamnată definitiv în 2007, într-un dosar de delapidare.

Decizia Judecătorieisectorului 6 Bucureşti poate fi contestată la Tribunalul Capitalei.

Spirea este acuzată că i-a lovit fără milă pe copiii pentrucare a fost angajată ca bonă.

În rechizitoriul procurorilorse arată că începând cu 28 iulie 2008, Spirea a fost angajată ca bonă pentruAndrei Răzvan (3 ani) şi Alexia Ramona (un an). Atribuţiile femeii erau aceleade a-i supraveghea, hrăni, schimba de haine, spăla şi plimba pe cei doi copii.

Procurorii mai notează cămama celor doi minori a observat la un moment dat o schimbare în comportamentulcopiilor, motiv pentru care a decis montarea în apartament a unui sistem de supraveghere audio-video.

Înregistrările din 26 iunie2009 au surprins cum Ecaterina Spirea îi loveşte cu palma peste faţă pe copii,cum îl trage de obraz şi de ureche pe Andrei Răzvan, care începe să ţipe.Femeia i-a forţat pe copii să stea în genunchi

Într-o altă înregistrare,Ecaterina Spirea poate fi văzută cum îl loveşte peste mână pe băiat deoareceacesta dorea să apuce o sticlă cu suc sau cum "îl loveşte puternic cu unobiect voluminos din material textil pe minorul Răzvan Andrei, care a începutsă plângă.

În acest caz, o altă bonă,audiată în calitate de martor, a declarat că a vazut-o pe Spirea când îiîngenunchea pe copii şi când îi bătea.

Şi un vecin a datdecalaraţii de martor, arătându-le procurorilor că a văzut-o în mai multerânduri pe Spirea când îi trăgea de obraz şi îi pălmuia pe cei doi minori.

Pentru aceste fapte Spireaa fost condamnată la plata unor daune morale de câte 1.000 de lei pentrufiecare minor şi la o amendă penală de 3.000 de lei. Pentru asigurarea acestorsume, apartamentul femeii a fost pus sub sechestru până la concurenţa sumei de5.000 de lei.

Prin sentinţa din 26 iunie2010 se arată că, deoarece în perioada termenului de încercare, dispus în cazulaltei condamnări, femeia a comis o nouă infracţiune, Spirea trebuie să executeun an de închisoare (pedeapsă rămasă definitivă, într-un proces de delapidare).

"În baza articollului83 din Codul penal, instanţa revocă suspendarea condiţionată a executării pedepseide un an închisoare aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoriasectorului 6 Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia penală a TribunaluluiBucureşti - Secţia I Penală, cumulează această pedeapsă cu pedeapsa amenziipenale şi dispune executarea acestei pedepse alăturat pedepsei amenzii penaleîn cuantum de 3.000 lei. În baza articolului 33, litera a, Cod penal, raportatla articolul 34, alineat 1, litera e, Cod penal, contopeşte pedepselerezultante, rezultând pedeapsa cea mai grea de un an închisoare şi 3.000 leiamendă penală", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 6.

Recent, într-un cazsimilar, tot Judecătoria sectorului 6 Bucureşti ,cea care a fost angajată ca bonă de Irina Olteanu, pentru fiica sa Eva.

Cazul Evei, în vârstă dedoi ani, a intrat, vara trecută, în atenţia presei, dar şi a autorităţilorjudiciare, după ce mama micuţei a făcut publice înregistrările video carerelevau comportamentul violent al bonei Lovinica Dinu faţă de micuţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine