2020-02-24 08:33

O asociaţie cere stoparea finanţării construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului

 |  17:55
O asociaţie cere stoparea finanţării construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului

AsociaţiaSecular-Umanistă din România (ASUR) cere statului să nu mai finanţezeconstrucţia Catedralei Mântuirii Neamului, "un proiect faraonic",arătând că sunt 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale.

ASURa lansat campania "Nu-ţi lăsa banii în plata Domnului!", pentru asensibiliza opinia publică şi factorii de decizie politică asupra propunerii detaxare şi a problemelor legate de finanţarea de către stat a cultelorreligioase.

"Printrealtele, ridicăm problema construcţiei unui număr excesiv de biserici, de multeori cu fonduri provenind de la bugetul de stat sau de la bugetele locale.Problema este cu mult mai acută atunci când ne aflăm în faţa unui proiect faraonic,care se doreşte realizat pe banii contribuabililor, Catedrala MântuiriiNeamului", se arată luni, într-un comunicat al ONG-ului.

Asociaţiasusţine că vineri, 3 septembrie, a avut loc o slujbă de binecuvântare aînceperii lucrărilor, ocazie cu care Patriarhul Daniel ar fi afirmat călucrarea este "o necesitate practică ţinând seama de numărul mare, aproapeşaizeci de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care nuîncap mai mult de doisprezece în Altarul Catedralei actuale de pe Dealul Mitropoliei".

ASURcere autorităţilor stoparea finanţării din bani publici a construcţieiCatedralei şi revenirea asupra deciziei de transferare în proprietateaPatriarhiei BOR a celor 11 hectare de teren pe care se doreşte amplasareacontrucţiei.

Deasemenea, asociaţia susţine că în România sînt 18.300 de biserici şi 4.700 deşcoli generale.

AsociaţiaSecular-Umanistă din România (ASUR) a fost fondată la începutului anului, cuscopul de a promova valorile umanismului secular, cunoaşterea ştiinţifică şigândirea critică.

Potrivitagenţiei Basilica, preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii OrtodoxeRomâne, a binecuvântat, vineri, începerea lucrărilor de construire a CatedraleiMântuirii Neamului. Evenimentul s-a desfăşurat pe locul unde va fi ridicatedificiul, în apropiere de Casa Poporului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine