2020-05-31 21:08

O bombă de aruncător, un proiectil de artilerie şi o grenadă, descoperite în judeţul Vaslui

 |  14:14
O bombă de aruncător, un proiectil de artilerie şi o grenadă, descoperite în judeţul Vaslui

Obombă de aruncător, un proiectil de artilerie şi o grenadă de mână au fostdescoperite, sâmbătă, în trei locuri diferite din judeţul Vaslui, iar potrivitreprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă muniţia provine celmai probabil din perioada celui de-al doilea război mondial.

PirotehniştiiInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au intervenit în treimisiuni diferite, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a ridica şi transportaîn condiţii de siguranţă elemente de muniţie descoperite de localnici fie întimpul unor lucrări pe câmp sau în curte, fie pe marginea unui drum naţionaldin judeţ.

Primamisiune a echipelor de intervenţie a avut loc în localitatea vasluianăSărăţeni, unde un localnic a găsit pe câmp, în timp ce lucra, o bombă dearuncător, de calibru 82 de milimetri.

Ulterior,în urma unui alt apel la numărul de urgenţă 112, pirotehniştii au intervenitpentru a ridica o grenadă de mână defensivă, găsită de un bărbat pe margineadrumului naţional 24 A Bârlad - Huşi, în apropiere de localitatea Rânzeşti.

Ultimamisiune a celor de la ISU Vaslui a fost în municipiul Huşi, unde un localnic adescoperit, în timp ce săpa un şanţ în curte, un proiectil de artilerieperforant, de calibrul 75 de milimetri.

"Toatecele trei elemente de muniţie au fost ridicate de echipele de profesionişti şitransportate la un depozit special amenajat din municipiul Vaslui, urmând săfie distruse într-un poligon din judeţ, în condiţii de siguranţă. Bombaproiectilul şi grenada de mână, provin cel mai probabil din timpul celui de-aldoilea război mondial, muniţie care reprezintă în continuare un pericol pentrupopulaţie dacă nu se respectă anumite reguli atunci când suntdescoperite", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAXpurtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

ReprezentanţiiISU Vaslui nu exclud ca în această perioadă să mai fie găsite elemente demuniţie din timpul celui de-al doilea război mondial, având în vedere că liniafrontului de luptă a trecut prin judeţul Vaslui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine