2020-02-26 18:55

O româncă de 17 ani a scos în stradă mii de suedezi

 |  12:17
O româncă de 17 ani a scos în stradă mii de suedezi

Mii depersoane au manifestat, luni după-amiază, în centrul oraşului Stockholm, pentrua protesta faţă de intrarea extremei-dreapta în Parlament, în urma alegerilorlegislative de duminică, relatează AFP.

În jurulsloganului "striviţi rasiştii!", circa 6.000 de manifestanţi,potrivit poliţiei, s-au reunit în calm în piaţa Sergelstorg, cu banderole şipancarte.

"Suntempentru diferenţă", "Da traiului împreună, nu rasismului", seputea citi pe unele dintre ele, aluzie la temele antiimigraţie ale partiduluiDemocraţii din Suedia (SD, extrema-dreaptă).

Aceastămanifestaţie a fost lansată prin intermediul Facebook de o tânără dinSollentuna, o localitate situată la nord de Stockholm, Felicia Mărgineanu, învârstă de 17 ani, potrivit site-ului cotidianului Expressen.

"Estefoarte important să arătăm că marea majoritate a populaţiei suedeze esteîmpotriva extremiştilor de dreapta de la SD. A fost un şoc, toate aceste voturipentru ei", a declarat Per Branevig, 33 de ani, un sud-coreean adoptat.

YounesSedik, 18 ani, îmbrăcat cu un tricou negru pe care scria cu portocaliu"Sunt musulman, nu vă panicaţi!", a explicat că părinţii săi au venitdin Maroc în Suedia. "Venind aici arătăm Guvernului că nu îi vrem înParlament", a spus el.

"Dupăaceste alegeri va fi mai greu pentru noi, care venim din străinătate, să găsimde lucru, să mergem la şcoală", a subliniat el.

O nouămanifestaţie de proteste este prevăzută pentru 4 octombrie, la Stockholm.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine