2020-08-07 21:45

Oficiali ai UE pirataţi la o conferinţă asupra securităţii internetului, în Azerbaidjan

 |  10:09
Oficiali ai UE pirataţi la o conferinţă asupra securităţii internetului, în Azerbaidjan

Un oficial european a declarat că membrii ei de personal au fost pirataţi când i s-au alăturat la o conferinţă asupra securităţii pe internet în Azerbaidjan, relatează Associated Press.

                  

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a declarat într-o postare pe blog sâmbătă că le-au fost compromise calculatoarele consilierilor săi când au participat la o reuniune a Forumului pentru Guvernanţa Internetului la Baku, capitala azeră.

                  

Purtătorul ei de cuvânt, Ryan Heath, a spus că atacul a avut loc în timp ce aceştia se aflau la hotel.

                  

Heath a adăugat că el şi un coleg au primit mesaje de la Apple Inc. avertizându-i că le-au fost accesate calculatoarele de persoane neautorizate, ceva ce a spus el se crede că a fost o încercare de a-i spiona.

                  

“Presupun că a fost un fel de supraveghere”, a afirmat el într-un interviu telefonic pentru AP. “Ceea ce avem de gând să facem este să obţinem o analiză judiciară a calculatoarelor pentru a vedea dacă a fost scos ceva din ele”.

                  

El a refuzat să spună cine crede că ar putea fi responsabil.

                  

Dna Kroes a fost critică faţă de gazdele ei când s-a exprimat înaintea forumului miercuri, atacând guvernul de la Baku pentru că i-ar spiona pe activişti cu ajutorul internetului şi “violează viaţa privată a jurnaliştilor şi a surselor lor”.

                  

În postarea pe blogul ei sâmbătă, Kroes citează pirateria pe internet ca una dintre cele mai severe încălcări care, spune ea, subliniază realitatea “aspră” a vieţii politice din Azerbaidjan, o naţiune bogată în petrol la Marea Caspică.

                  

Kroes adaugă că autorităţile azere nu s-au ţinut de cuvânt pentru a-i permite să vadă deţinuţi politici şi ea susţine că activişti de la conferinţa Web au fost hărţuiţi.

                  

“Atât de mult pentru deschidere”, conchide ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz