2020-02-28 15:09

Omul de afaceri Marius Locic, audiat la Parchetul instanţei supreme

 |  14:06
Omul de afaceri Marius Locic, audiat la Parchetul instanţei supreme

Omulde afaceri Marius Locic, însoţit de avocat, s-a prezentat, miercuri, laParchetul Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care estecercetat pentru înşelăciune, susţin surse judiciare.

Dosarulîn care Marius Locic este cercetat pentru înşelăciune a fost preluat, în lunamai 2010, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, de către Secţia de UrmărirePenală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie.

CompaniaToyo Motor Leasing IFN SA a sesizat Parchetul în legătură cu o presupusăînşelăciune făcută de Marius Locic. În anii 2008 şi 2009, Marius Locic, prinfirmele sale SC Locic Imobiliare şi Promo Atac, a cumparat aproximativ 60 demaşini.

Înlegătură cu acest caz, Locic a fost convocat la Poliţie, pentru detalii, iaromul de afaceri ar fi apelat la senatorul PSD Cătălin Voicu, care l-a rândulsău l-a contactat pe adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorul MihaiCălinescu - care între timp s-a pensionat.

Potrivitprocurorilor, senatorul PSD Cătălin Voicu i-ar fi cerut lui Mihai Călinescu, încalitate de inspector general adjunct al IGPR, să dea dispoziţie ca MariusLocic să nu fie pus sub învinuire, iar cercetările să se încheie cu propunerede netrimitere în judecată.

În8 septembrie 2009, Cătălin Voicu şi Mihai Călinescu au două convorbiritelefonice în care senatorul vroia să se asigure că Marius Locic va putea intrala Poliţie Capitalei.

Potrivitanchetatorilor, "dialogurile purtate de inculpatul Voicu Cătălin cunumitul Călinescu Mihai pun în evidenţă faptul că ofiţerul, din postura de şefal Poliţiei Române, îndeplinea întocmai şi fără nicio opoziţie solicitărileinculpatului Cătălin Voicu, chiar dacă acestea se situau în afara cadruluilegal şi reprezentau o imixtiune gravă în activitatea de cercetarepenală".

În21 mai 2010, senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu de la ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi MariusLocic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri subsemnătură privată, complicitate la trafic de influenţă şi, respectiv, cumpărarede influenţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine