2020-02-17 15:13

Oprescu: Anul acesta am finalizat lucrările la 21 de şcoli, alte 15 sunt terminate parţial

 |  17:53
Oprescu: Anul acesta am finalizat lucrările la 21 de şcoli, alte 15 sunt terminate parţial

Primarulgeneral, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că pentru începerea noului anşcolar sunt finalizate 21 de şcoli, alte 15 unităţi de învăţământ urmând a fiterminate până la sfârşitul anului.

"Dacăanul trecut am reuşit să finalizăm integral 8 unităţi de învăţământ, anulacesta suntem pregătiţi să redăm sistemului de învăţământ 21 de şcoli, iar alte15 sunt finalizate parţial. În doi ani am terminat lucrările la 29 de unităţide învăţământ din care 25 şcoli generale şi colegii şi patru grădiniţe, astadupă ce am reabilitat relaţia cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), care eraextrem de tensionată şi am reuşit să obţinem prelungirea creditului până lasfârşitul anului 2011", a spus Oprescu.

Potrivitprimarului general au fost terminate şi patru săli de sport.

Valoareatotală a proiectului Reabilitarea infrastructurii şcolare din Bucureşti este de228,2 milioane de euro din care 112,2 milioane de euro reprezintă împrumutulacordat de către BEI şi 116 milioane de euro sunt bani de la bugetulmunicipalităţii.

"Pânăîn prezent au fost investite 85 de milioane de euro, din care 63 de milioane deeuro reprezintă un împrumut acordat de BEI şi 22 de milioane de euro provin dinbugetul municipalităţii", a mai spus Sorin Oprescu.

PrimarulCapitalei a explicat că şi-ar fi dorit să termine mult mai devreme programul dereabiltiare a şcolilor "însă situaţia din teren nu a corespuns de cele maimulte ori cu cea din dosare, fiind necesară refacerea mai multorproiecte".

Printreşcolile finalizate integral, nouă sunt din sectorul 2, trei din sectorul 3,şapte din sectorul 4, o grădiniţă în sectorul 5 şi nouă şcoli în sectorul 6.

Alte 15unităţi de învăţământ au finalizat lucrările la corpurile principale declădire, astfel încât copiii îşi pot desfăşura orele de curs începând cu 15septembrie, până la sfârşitul anului urmând să fie terminte şi lucrările lasălile de sport, curţi şi faţade.

Din cele 102şcoli cuprinse în programul BEI, doar 11 unităţi de învăţământ nu se află înlucru, acestea făcând parte din pachetul I, unde licitaţiile au fost aprobateîn 2006 şi reziliate în 2008.

"Pachetulnumărul I a fost reziliat din cauza constructorului, care deşi câştigaselicitaţia lăsase şcolile în paragină şi abandonase lucrările. Un exemplu esteŞcoala de Muzică. Pentru cele 11 şcoli, deschiderea ofertelor de licitaţie vaavea loc pe data de 1 octombrie 2010", a spus Oprescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

TEODOR
28 Aug 2010

Videanu i-a lasat "mostenire" lui Oprescu si acest program.Ca ce a facut Videanu cu firme de partid,numai reabilitare nu a fost!Oprescu a luat-o de la capat.Si orice s-ar zice, s-a miscat bine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine