2020-02-21 17:45

Oprescu după ancheta făcută în spitalele bucureştene: “E posibil să angajăm pompieri proprii”

 |  12:22
Oprescu după ancheta făcută în spitalele bucureştene: “E posibil să angajăm pompieri proprii”

Primarulgeneral Sorin Oprescu a declarat, sâmbătă, că la controalele începute înspitalele municipalităţii au fost găsite probleme la detectoarele de fum şi lasistemele de alarmare, precizând că vrea să analizeze posibilitatea angajăriipropriilor pompieri pentru cele 21 de unităţi sanitare.

"Evaluămposibilitatea de a angaja noi (Primăria Capitalei, n.r.) pompieri. De asemenea,vrem organizarea unui program de pregătire a personalului pentru situaţii deurgenţă şi evaluarea psihologică a angajaţilor", a spus Sorin Oprescu.

Edilul şefal Capitalei a precizat că, după incendiul de la Maternitatea Giuleşti, aînceput un control în cele 21 de spitale, la şase dintre acestea verificareafiind încheiată. El a precizat că acest control va continua şi în celelaltespitale, în zilele următoare.

Cu ocaziacontrolului în cele şase spitale au fost găsite mai multe probleme, atât ladetectoarele de fum, cât şi la sistemele de alarmare.

Oprescu aprecizat că există unităţi sanitare în care funcţionează detectorul de fum, darexistă probleme la sistemul de alarmare. De asemenea, o problemă regăsită întoate unităţile verificate vizează deficitul de personal.

"Spreexemplu, la Spitalul Malaxa există detector de fum, în schimb nu funcţioneazăsistemul de alarmare, tot aici există un deficit de personal de 50 la sută. Deasemenea, la Spitalul «Sfântul Luca» nu există detector de fum, iar laFilantropia, deşi există ambele sisteme, nu toate funcţionează. Spitalul «CarolDavila» nu are autorizaţie ISU", a mai spus Oprescu, citând câteva dintreproblemele întâlnite în unităţile sanitare controlate.

În acestcontext, Oprescu a spus că intenţionează să analizeze posibilitatea angajăriipropriilor pompieri în unităţile sanitare preluate.

De asemenea,primarul general al Capitalei a adăugat că le-a cerut directorilor de spitaleca în termen de 30 de zile să facă o analiză tehnică a tuturor instalaţiilorelectrice, de gaz, de alimentare cu apă şi de aer condiţionat.

Oprescu amai spus că în perioada următoare va solicita o expertizare a tuturorclădirilor, cât şi analiza şi controlul inspecţiilor intraspitaliceşti.

SorinOprescu a subliniat că fiecare spital trebuie să aibă un regulament defuncţionare, în care fiecare angajat să-şi cunoască şi să respecte atribuţiilece îi revin.

Edilul şef aarătat că va aloca opt milioane de euro petru reabilitarea spitalelor municipalităţiişi a ţinut să precizeze că Primăria Capitalei are în subordine şi alteinstituţii în afara spitalelor şi că va cere tuturor responsabililor să aplicemăsurile care se impun pentru a evita o situaţie de genul celei de laMaternitatea Giuleşti, menţionând printre acestea unităţile de învăţământ.

O comisie deverificare tehnică formată la nivelul Primăriei Capitalei, la solicitareaprimarului Sorin Oprescu, a început, joi, controalele în spitalele administratede municipalitate, în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti în carecinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt în stare gravă. Comisia va verificastarea instalaţiilor electrice, de gaze, apă, oxigen, precum şi sistemele depază şi protecţie antiincendiu.

Joi şivineri au fost făcute controale la spitalele "Malaxa", "SfântulLuca", "Filantropia" "Sfânta Maria" şi "CarolDavila".

De asemenea,tot din dispoziţia lui Sorin Oprescu, directorul Administraţiei Spitalelor şiServiciilor Medicale Bucureşti, Marius Savu, a început un audit privindinvestiţiile şi reparaţiile de la spitalele din administrarea PrimărieiCapitalei.

Cincibebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav înurma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie IntensivăNou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

ParchetulÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă sub aspectulcomiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă dinculpă.

Întreagaconducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizareaanchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timpdupă ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţiisanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-12Parerea ta...

TEODOR
23 Aug 2010

De ce nu?Una e o inspectie a reprezentantilor ISU si alta e sa stii ca ai un pompier in spital!Ar trebui ca membrii CGPMB sa ia foarte in serios aceasta propunere a lui Oprescu!Ca la pus bete-n roate lui Oprescu,nu-i intrece nimeni!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine