2019-08-18 16:33

Oprişan şi Vanghelie s-au opus interdicţiei cumulului de funcţii în PSD

 |  16:36

Mai mulţivicepreşedinţi ai PSD s-au opus, luni, în BPN, propunerilor de modificare aStatutului partidului, prin care urma să se interzică deţinerea a două funcţiipolitice şi a mai mult de două mandate consecutive de preşedinte de filială.

Surse dinPSD au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că propunerea de interzicere acumulului a două funcţii de conducere politică a fost eliminată de pe listacare va fi prezentată spre validare Congresului extraordinar în vedereamodificării Statului PSD.

Propunereadiscutată luni în BPN interzicea membrilor PSD să deţină mai mult de o funcţiede conducere politică şi o funcţie administrativă, prevedere care, dacă ar fifost votată la Congres, ar fi afectat majoritatea vicepreşedinţilor PSD, dar şipe secretarul general, Liviu Dragnea.

Surselecitate au arătat că liderii PSD Vrancea, Marian Oprişan, şi PSD Bucureşti,Marian Vanghelie, ambii şi vicepreşedinţi la nivel central, au fost cei maivocali dintre membrii BPN care s-au opus unei astfel de prevederi.

Argumenteleinvocate de cei doi au fost că interdicţia pentru un preşedinte de filialăjudeţeană de a candida şi pentru o funcţie de conducere centrală ar încălcaprevederile Legii partidelor şi ar fi în contradicţie cu dreptul de a fi ales.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray