2019-11-20 19:49

Organizaţie: Costul pentru formarea unui tânăr al străzii ca brutar este 50 de euro pe lună

 |  14:26

Organizaţiaumanitară Concordia susţine că pentru formarea unui tânăr al străzii ca brutarcostul este 50 de euro lunar şi îi invită pe cei care vor să-i ajute pe copiiidefavorizaţi să sponsorizeze instruirea lor

"Piatrade temelie" este un nou proiect social pentru formarea profesională atinerilor străzii, lansat de organizaţia umanitară Concordia, în cadrul"Zilelor Deschise" organizate de către Secţia Comercială a AmbasadeiAustriei, cu ocazia aniversării a 60 de ani de activitate în România.

"Începânddin septembrie, anul acesta, au fost demarate lucrările pentru extinderea,renovarea şi dotarea brutăriei actuale. Astfel, la terminarea acestora, laînceputul anului 2011, vor putea studia aici 24 de tineri ucenici, faţă deşase, câţi putea instrui Şcoala Concordia până în acest moment. Noua brutărie,dotată cu maşini şi utilaje noi, va servi drept atelier de practica atât pentrucursurile de brutar, cât şi pentru cele viitoare, de patiser şi cofetar.Tinerii ucenici care vor deprinde meseria de brutar, vor avea şansa de a fiinstruiţi la standarde de calitate europene. La sfârşitul cursurilor, aceştiavor primi o diplomă recunoscută la nivel european", se arată într-uncomunicat de vineri al organizaţiei.

Produsele depanificaţie rezultate din seminariile practice sunt utilizate, pentruaprovizionarea caselor Concordia.

"Creştereanumărului de elevi va duce la un surplus de produse de panificaţie, faţă denevoia de consum actuală, din casele organizaţiei. Astfel, se planificăvânzarea acestora şi reînvestirea banilor rezultaţi, în susţinerea acestorcursuri de formare profesională", spune sursa citată.

Dinseptembrie 2010, Şcoala Concordia este deschisă tuturor tinerilor care dorescsă înveţe o profesie, dar nu au mijloacele necesare pentru a face acest lucru.Concordia le oferă toate condiţiile pentru a le asigura un fond de instruireperformant: materiale didactice, mediu de lucru bine dotat, număr mare deinstructori bine pregătiţi, masă, cazare.

"Costullunar pentru a susţine formarea profesională a unui tânăr brutar este de 50 deeuro, ceea ce reprezintă 600 de euro anual, pentru a ajuta un tânăr să înceapădrumul spre un viitor mai bun. Toţi cei care doresc să participe la cladireaunor vieţi, o pot face, prin sponsorizarea unui loc de instruire pentru untânăr ucenic, lunar sau anual", arată sursa citată, adăugând că scopulOrganizaţiei Umanitare Concordia este ajutorarea copiilor defavorizaţi,reintegrarea socială şi familială a cât mai multor copii şi tineri proveninddin stradă sau din familii destrămate şi prevenirea abandonului familial.

Concordiaoferă copiilor adăpost, protecţie, sprijin şi, în special, educaţia de care aunevoie pentru a deveni oameni sănătoşi fizic, psihic şi moral, capabili săreuşească să se descurce singuri în viaţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray