2019-10-14 09:06

Osama ben Laden avertizează Parisul, într-un nou mesaj audio

 |  17:58
Osama ben Laden avertizează Parisul, într-un nou mesaj audio

Liderul reţeleiAl-Qaida, Osama ben Laden, a lansat o avertizare la adresa Franţei şi ajustificat luarea de ostatici francezi în Sahel, într-un nou mesaj audio,difuzat miercuri de postul de televiziune Al-Jazeera.

PotrivitAl-Jazeera, ben Laden a cerut retragerea Franţei din Afganistan.

"Singurulmod de a vă păstra securitatea este de a vă retrage din războiul (fostuluipreşedinte american George W.) Bush în Afganistan", a afirmat el într-unmesaj din care postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat mai multe fragmente.

Aproximativ3.750 de militari francezi sunt staţionaţi în Afganistan.

"La fel cumucideţi, veţi şi voi ucişi. Aşa cum luaţi ostatici, şi voi veţi fi luaţiostatici. Aşa cum ne ameninţaţi securitatea, şi noi vă vom ameninţa securitateavoastră", a declarat ben Laden în mesajul său, intitulat "mesajpentru poporul francez", potrivit Al-Jazeera.

Al-Qaida înMaghrebul Islamic (AQMI) a revendicat la 21 septembrie răpirea, cu cinci zileînainte, în zona unei mine de uraniu a grupului francez Areva din Arlit (înnordul Nigerului), a cinci francezi, a unui togolez şi a unui malgaş.

Autorităţilefranceze au dat asigurări că sunt pregătite să negocieze cu AQMI pentru aobţine eliberarea acestor ostatici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray