2020-04-10 03:56

Panică în ţară: Doi români au murit după ce au fost infectaţi cu virusul West Nile!

 |  18:44
Panică în ţară: Doi români au murit după ce au fost infectaţi cu virusul West Nile!

MinistrulSănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că înRomânia s-au înregistrat şapte cazuri de infestare cu West Nile, iar două audecedat, ministerul anunţând forurile europene şi alertând comisiile despecialitate.

Altedouă cazuri de infestare cu virusul West Nile fiind în evaluare, a precizatministrul Cseke.

MeningitaWest Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediulţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Specialiştiiîn sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pecât posibil, expunerea la tânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şipantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice care pot îndepărta ţânţarii.

Totodată,oamenii sunt sfătuiţi să monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sausă folosească substanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor. Mai mult,pentru a evita aglomerarea ţânţarilor, este recomandată înlăturarearecipientelor cu apă stătută.

Specialiştiiarată că este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic pentru orice simptomde boală, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominalesau musculare şi articulare.

Totodată,autorităţile locale trebuie să ia măsuri de dezinsecţie pentru distrugereaţânţarilor.

VirusulWest Nile, transmis de ţânţari, a fost identificat în vara acestui an şi înGrecia, unde a provocat zeci de decese.

ÎnRusi, cel puţin cinci persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nileîn regiunea Volgograd, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire, auanunţat, în 24 august, serviciile sanitare locale, citate de AFP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine