2020-02-26 19:38

Părinţii unui bebeluş mort la Giuleşti: Nu vom da spitalul în judecată, sunt medici excepţionali

 |  14:23
Părinţii unui bebeluş mort la Giuleşti: Nu vom da spitalul în judecată, sunt medici excepţionali

Părinţiiunuia dintre bebeluşii care a murit în urma incediului de la MaternitateaGiuleşti au venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme, pentru a se constituiparte civilă, ei spunând că nu s-au gândit la o sumă, dar că nu vor da spitalulîn judecată, deoarece acolo sunt medici excepţionali.

Părinţii,care au venit îmbrăcaţi în negru, au ţinut să spună că bebeluşul lor avea 2.700kilograme atunci când s-a produs tragedia şi că avea şanse să supravieţuiască.

Referitorla aspectele juridice, ei au declarat că s-au constituit parte civilă în cauză,dar că nu s-au gândit la o sumă pe care să o ceară.

Cuprivire la cei care ar trebui să răspundă pentru această tragedie, mama aarătat că doar ancheta va tranşa acest lucru.

Eaa subliniat că "în nici un caz" nu vor da Spitalul "PanaitSârbu" în judecată, deoarece acolo sunt medici "excepţionali"."Nu am cuvinte să le mulţumesc", a spus femeia.

Aceastaa adăugat că nu ar vrea ca Maternitatea Giuleşti să se închidă, ci să devinăcea mai modernă clinică din România.

Întrebaţidacă au primit vreo despăgubire din partea statului, părinţii au răspunsnegativ, subliniind că, oricum, "asta nu mai contează".

Vineridimineaţă, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a venit şi o altăfamilie, pentru a discuta cu procurorii.

Deasemenea, vineri a mai fost audiată şi asistenta-şefă a Secţiei deNeonatologie, aceasta refuzând să facă declaraţii.

Ceinouă părinţi ai bebeluşilor decedaţi sau răniţi în urma incendiului de laMaternitatea Giuleşti au fost citaţi la Secţia de Urmărire Penală şiCriminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiepentru formalităţi procedurale, respectiv pentru a spune dacă se constituie saunu părţi civile în dosar şi, eventual, cu ce sume.

ViorelFlorescu, ajutorul şefului Postului de Poliţie din comuna Izvoarele din judeţulOlt, a venit, joi, împreeună cu soţia sa, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţieşi Justiţie, pentru a da declaraţii procurorilor.

Eiau declarat la ieşirea din sediul Parchetului că s-au constituit parte civilăîn dosar, însă nu s-au gândit la o sumă. De altfel, mama a adăugat că nici osumă nu poate acoperi pierderea fetiţei.

Totjoi au mai venit la Parchet bunica şi părinţii unui alt bebeluş care a murit înincendiu. Ei au refuzat să spună reporterilor dacă s-au constituit parte civilăîn cauză, dacă vor solicita să fie despăgubiţi pentru moartea băieţelului.

Miercuri,au venit pentru discuţii cu procurorii şi Mihaela Damian şi Yilmaz Ali Riza,care şi-au pierdut, de asemenea, copilul. Mihaela Damian a spus că nimic nupoate să repare răul făcut şi că nu crede că se va constitui parte civilă înproces.

Totmiercuri, la Parchet au venit şi Stelian Păuna şi Mădălina Arcudean dinGiurgiu. Beatrice Comăniceanu, avocatul familiei, a declarat că părinţii ausolicitat cinci milioane de euro daune pentru suferinţa prin care au trecut şică sunt şanse să obţină o bună parte din sumă.

Pânăîn prezent, procurorii i-au mai audiat pe fostul manager al maternităţii,Bogdan Marinescu, şi pe cea care în prezent îi ţine locul, medicul anestezistVictoria Nicolau.

Înacest caz a fost arestată doar asistenta Florentina Cârstea, contestaţiaacesteia urmând să se judece luni, la Tribunalul Bucureşti.

Procuoriiau dispus şi începerea urmăririi penale faţă de spital.

Cincibebeluşi au murit în incendiul de la maternitatea Giuleşti, iar şase au fostrăniţi şi duşi la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, unul fiind în stare critică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine