2020-08-07 21:15

Parlamentul grec votează bugetul pe fondul a noi manifestaţii de protest

 |  09:40
Parlamentul grec votează bugetul pe fondul a noi manifestaţii de protest

Noi manifestaţii de protest contra măsurilor de austeritate sunt prevăzute duminică după-amiază la Atena, în condiţiile în care Parlamentul grec va supune la vot în cursul serii proiectul de buget pentru 2013, notează duminică France Presse.

La apelul sindicatului GSEE şi a Adedy, demonstranţii se vor reuni de la ora locală 17:00 (ora 15:00 GMT) în piaţa Syntagma din centrul capitalei elene. Noile măsuri de austeritate împotriva cărora protestează sindicatele elene prevăd economii de 9,4 miliarde de euro.

Guvernul de coaliţie de la Atena, condus de conservatorul Antonis Samaras, se bazează în Parlament pe o majoritate confortabilă de 169 de deputaţi dintr-un total de 300, dintre care 126 membri ai partidului Noua Democraţie, 27 de membri ai PASOK (formaţiune socialistă) şi 16 ai Stângii democrate Dimar.

Previziunile economice pentru anul viitor indică o continuare a recesiunii în Grecia, pentru al şaselea an consecutiv, produsul intern brut  urmând să scadă cu 4,5%, în timp ce în acest an contracţia economiei elene va fi de 6,5%.

Potrivit ministrului de finanţe Yannis Stournaras, noile măsuri de austeritate adoptate miercuri de Atena vor permite reducerea deficitului bugetar cu aproape 5,5% din PIB în 2013, ceea ce înseamnă 9,4 miliarde de euro.

Pentru creditorii externi ai Greciei - Uniunea Europeană şi FMI - continuarea măsurilor de austeritate bugetară constituie o condiţie esenţială pentru virarea către Atena a unei tranşe de 31,2 miliarde de euro din programul de asistenţă financiară internaţională, adaugă sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz