2020-02-23 03:04

Patriarhia Română: Legalizarea prostituţiei reprezintă o formă de sclavie modernă

 |  17:55
Patriarhia Română: Legalizarea prostituţiei reprezintă o formă de sclavie modernă

Patriarhia Română dezaprobă iniţiativa legislativă adeputatului Silviu Prigoană privind legalizarea prostituţiei,considerând că acest lucru reprezintă un atentat la demnitateapersoanei, a familiei şi va amplifica fenomenul sub forma unei "sclaviimotivate financiar".

Patriarhia Română arată, marţi, într-uncomunicat de presă, că îşi menţine poziţia exprimată public în repetaterânduri, conform căreia legiferarea prostituţiei nu rezolvă o problemăsocială gravă, ci, dimpotrivă, amplifică fenomenul sub forma unei'sclavii motivate financiar".

"În acelaşi timp, legalizarea prostituţiei intensifică degradareamorală a societăţii, contribuie la proliferarea diferitelor boli şi lacreşterea numărului divorţurilor, iar femeilor prinse în aceastăsclavie li se afectează iremediabil sănătatea psihică şi fizică, precumşi demnitatea socială", susţin reprezentanţii Patriarhiei Române.

Aceştia precizează că prostituţia este interzisă prin lege în multe ţări europene şi în majoritatea statelor federale ale SUA.

De asemenea, Patriarhia Română menţionează că România a ratificat înanul 1955 Convenţia ONU privind "Suprimarea traficului de persoane şi aexploatării prostituării altora", prin care se obligă să nu legalizezeprostituţia.

"Orice demers legislativ trebuie să aibă ca scop apărarea demnităţiipersoanei şi a familiei, promovarea valorilor sociale şi a bineluicomun, iar nu adâncirea crizei morale care a generat în parte crizaeconomică la nivel internaţional. Având convingerea că poziţiaPatriarhiei Române este împărtăşită de cele mai multe confesiunicreştine şi instituţii din România care apără demnitatea persoanei şi afamiliei, le îndemnăm să se exprime public pentru respingerea unuidemers legislativ dăunător vieţii spirituale, morale şi sociale apoporului român", se precizează în finalul comunicatului.

Deputatul Silviu Prigoană a depus, luni, la Parlament, o iniţiativăprivind legalizarea prostituţiei, definită ca "activitate cu caractersexual autorizată", care se poate desfăşura independent sau "în cadruorganizat", în case de toleranţă.

El a declarat, marţi, că propunerea sa privind legalizareaprostituţiei este "o lege copiată din Germania, tradusă şi pusă pe masadeputaţilor şi senatorilor" într-o formă puţin modificată, precizând că"în toate ţările cu apă caldă permanentă" există o asemeneareglementare.

Silviu Prigoană spunea că el crede că reprezentanţii BOR nu vor aveao reacţie la proiectul său de lege. "Prelaţii nu trebuie convinşi,pentru că în momentul în care s-a abrogat incriminareahomosexualităţii, Biserica nu a avut nicio reacţie. Bănuiesc că şi dedata aceasta va avea aceeaşi reacţie ca şi în cazul articolelor cuhomosexualii", a precizat Prigoană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine