2019-10-14 23:32

Patru membri ai unei grupări acuzate că se ocupa cu cămătăria şi şantajul, arestaţi

 |  21:56
Patru membri ai unei grupări acuzate că se ocupa cu cămătăria şi şantajul, arestaţi

Patru persoane din Slatina şi Drăgăneşti-Olt, suspectate că fac partedintr-un grup infracţional acuzat că a obţinut din cămătărie şi şantajaproximativ un milion euro şi care a fost destructurat de procurorii DIICOT înseptembrie, au fost arestate, două fiind deja în închisoare pentru alte fapte.

Lucrătorii de la Brigada de Combatere aCriminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de procurorii DIICOT, auorganizat, vineri după-amiază, la Slatina (Olt) o acţiune de prindere a unorpresupuşi membri ai unei grupări infracţionale destructurate în lunaseptembrie, acuzată că se ocupa cu cămătăria şi şantajul.

Potrivit anchetatorilor, din gruparea care ar fi obţinut circa un milionde euro din cămătărie şi şantaj, fac parte 20 de persoane, până acum fiindarestate zece persoane.

ConformBiroului de presă al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Dolj, în urmaacţiunii organizate, lucrătorii BCCO Craiova au reuşit să-i prindă pe M.M. (35ani) şi M.E. (44 ani), ambii din municipiul Slatina.

"Cele două persoane identificate şi reţinute au desfăşuratactivităţi de cămătărie şi şantaj prin utilizarea de ameninţări şi violenţe,alături de alte zece persoane arestate la data de 17 septembrie. Membriigrupării, ca urmare a dobânzilor foarte mari percepute de la debitori, i-au deposedatde pe aceştia de bunurile mobile şi imobile pe care le deţineau, obţinând înacest mod venituri ilicite de peste un milion de euro", se arată într-uncomunicat al IPJ Dolj.

Alături de cele două persoane, procurorii DIICOT, Serviciul TeritorialCraiova, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a altor două persoane, R.A. (29ani), din Slatina, şi S.N. (25 ani), din Drăgăneşti-Olt, ambele aflate deja înpenitenciar pentru ispăşirea unei pedepse pentru furt calificat.

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis, în noaptea de vineri spresâmbătă, mandatele de arestare preventivă pentru 25 de zile pentru constituiresau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, ameninţare şi tâlhărie.Totodată, au fost făcute propuneri de arestare preventivă, în lipsă, faţă dealţi doi membri ai grupului infracţional organizat, despre care există date căse sustrag urmăririi penale, respectiv A.A.( 35 ani) şi S.M. (37 ani), ambiidin municipiul Slatina.

O grupare specializată în activităţi de cămătărie din care făceau parteşi doi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt, precum şi unsubofiţer de la Inspectoratul de Jandarmi Olt şi care a produs un prejudiciu depeste un milion de euro a fost destructurată, în luna septembrie, de procuroriiDIICOT Craiova.

Pentru atragerea victimelor, liderul grupării, Constantin Enache, zis"Mafiotul", le promitea acestora acordarea de împrumuturi fărăgaranţii şi cu dobândă avantajoasă, respectiv 10-20 la sută pe lună. Dupăcontractarea împrumutului, dobânzile pretinse ajungeau însă la 100-300 la sutăpe lună. Enache este acuzat că a cooptat la grupul infracţional mai mulţicetăţeni de etnie rromă, precum şi doi agenţi de poliţie din cadrulInspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi un subofiţer de la InspectoratulJudeţean de Jandarmi Olt, care, la solicitarea liderului grupului, exercitaupresiuni sau agresau victimele, pentru acceptarea dobânzilor impuse şirecuperarea sumelor de bani.

De asemenea, victimele erau constrânse să întocmească înscrisuriolografe din care să rezulte că au împrumutat sume mult mai mari sau să încheieacte notariale, respectiv contracte de împrumut sau de vânzare - cumpărare.Astfel, membrii grupului infracţional au deposedat mai multe victime debunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rudeapropiate.

Prejudiciul cauzat de gruparea condusă de către Enache depăşeşte suma deun milion de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray