2020-04-08 09:42

Patru români cu vârste între 10 şi 15 ani, acuzaţi în Franţa pentru furt

 |  18:29
Patru români cu vârste între 10 şi 15 ani, acuzaţi în Franţa pentru furt

Patru tineri români - trei dintre ei fraţi, cel mai mareîn vârstă de 15 ani, fraţii lui gemeni de 13 şi vărul lor de 10 ani - au fostarestaţi, în Vilneuve, fiind suspectaţi că au jefuit o casă, informează site-ulmidilibre.com.

Poliţia şi-a intensificat supravegherea în Cers şiVilleneuve-les-Beziers, deoarece spargerile s-au înmulţit în ultimele douăluni, potrivit statisticilor.

Cei patru aveau un comportament suspect ce le-a dat debănuit poliţiştilor. La vederea ofiţerilor de poliţie, copiii au luat-o imediatla fugă şi au sărit în două vehicule care le aparţineau.

Din cauza unei manevre a hoţilor, care s-a doveditnefastă, vehiculul anchetatorilor i-a blocat. În interior au fost găsiteşurubelniţe şi mănuşi, uneltele utilizate în furturi. În buzunarele lorpoliţiştii au descoperit bijuterii, plus ce purtau în jurul gâtului şi pedegete.

La faţa locului, forţele de ordine au decis să verificecasele din cartier şi şi-au dat seama imediat că una dintre ele a fost"vizitată".

Curios este faptul că modul de operare este identic cualte şase spargeri comise în Cers (una) şi în Villeneuve (cinci). În acest caz,hoţii au intrat prin efracţie, folosindu-se de o şurubelniţă. În interior,hoţii au căutat bijuterii şi bani şi nu s-au atins de aparatura hi-fi,televizoare, camere de filmat şi de alte aparate foto digitale.

Poliţiştii sunt pe urmele acestei bande de hoţi, bănuităa fi la originea unui prejudiciu de mai multe zeci de mii de euro, provenit dinfurtul unor bijuterii, a două colecţii de piese europene (de 10.000 de euro) şia unor medalii napoleoniene în valoare de 2.000 de euro.

Gemenii şi fratele au fost plasaţi în arest preventiv, întimp ce vărul lor a fost reţinut doar pentru 12 ore, pentru că are numai zeceani. Deocamdată, chiar dacă poliţiştii au găsit asupra lor bijuterii când i-auarestat, cei patru copii neagă toate faptele de care sunt acuzaţi şi rămânmuţi.

Puşi în libertate, gemenii vor fi chemaţi în faţainstanţei de minori în 10 octombrie, în timp ce fratele lor va trebui să deaexplicaţii în 16 octombrie. Vărul acestora, la rândul său, a fost trimisprovizoriu într-un centru de protecţie a copilului, dar după un sfert de oră afugit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine